NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SKUNK ANANSIE - Anarchytecture

V devadesátých letech, když byla na vrcholu vlna alternativní hudby, byli britští Skunk Anansie se svou deskou „Post Orgasmic Chill“ na vrcholu své kariéry. Jenže brzy po vydání této desky, která přinesla hity jako „Big Charlie Potato“ nebo „Secretly“, dochází k rozpadu, když na sólovou dráhu odchází charismatická zpěvačka Skin, basista Cass Lewis zamířil ke Garymu Mooreovi a bubeník Mark Richardson začal koketovat s myšlenkou na obnovu svých domovských Little Angels. Odloučení nakonec trvalo mnohem déle, než si asi všichni představovali a celou minulou dekádu prožila kapela ve stádiu hibernace, kterou přerušilo až vydání kompilace „Smashes And Thrashes“.

Novinka „Anarchytecture“ je už třetí postcomebackovou deskou a ukazuje, že by kapela mohla přece jen navázat na své někdejší úspěchy, kdy byla považována za jednu z nejlepších ostrovních kapel devadesátých let a o muzikantech se mluvilo jako o velkých inovátorech. Z tohohle pohledu totiž comebacková deska „Wonderlustre“ poněkud zklamala, když na ní kapela představila novou tvorbu, která jela jen tak na půl plynu a navíc emoce, které kdysi měla Skin v hlase, jako by vychladly. Světlo na konci tunelu ale svitlo s minulým albem „Black Velvet“, které se sice nevyrovnalo deskám typu „Stoosh“ a „Post Orgasmic Chill“, ale přece jen ukázalo, že kapela odepsaná není. A to zdůrazňuje i novinka „Anarchytecture“.

Ze tří postcomebackových desek je ta nejnovější nejlepší. Ze dvou důvodů. Kapela se vrátila k energickému pojetí a zatímco se „Wonderlustre“ pohybovalo spíše (nebo spíš skoro jedině) ve středních tempech, „Anarchytecture“ opět bouří v klasickém stylu. A druhý důvod je, že Skunk Anansie tentokrát skutečně přišli s řadou výborných nápadů. Mezi ně patří vynikající úvod v podobě tanečně funkrockové „Love Someone Else“, což je zároveň jedna z nejlepších skladeb kapely vůbec. Jak již bylo zmíněno, došlo k opětovnému dobití baterek a proto „In The Back Room“ jede v ostrém tempu opět po funkové sloce k výraznému stadiónovému refrénu.

Vůbec střed desky je s úvodní „Love Someone Else“ nejvýraznější částí alba, posluchače o aktuální formě kapely přesvědčí ostrá „Bullet“, která v refrénu může připomenout americké hardrockové nestory Kiss. „That Sinking Feeling“ se zase vrací k úplným začátkům kapely, se svou skoro až schizofrenní atmosférou připomene debutovou desku „Paranoid & Sunburnt“. Na „Anarchytecture“ to Skunk Anansie sluší i v té měkčí poloze, což potvrdí závěrečná křehká balada „I´ll Let You Down“.

Skunk Anansie ukázali, že na začátku roku 2016 jsou v dobré formě a že ještě mezi odepsané veličiny nepatří. S „Anarchytecture“ se sice nevrací úplně na svůj umělecký vrchol, ale stojí jen kousek pod ním.

Jan Skala             


www.skunkanansie.net

YouTube ukázka - Love Someone Else

Seznam skladeb:
1. Love Someone Else
2. Victim
3. Beauty Is Your Curse
4. Death To The Lovers
5. In The Back Room
6. Bullets
7. That Sinking Feeling
8. Without You
9. Suckers!
10. We Are The Flames
11. I'll Let You Down

Sestava:
Skin - zpěv
Cass - kytara, baskytara
Ace - kytara
Mark Richardson - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 39:46
Label: Boogooyamma
Země: Velká Británie
Žánr: alternative rock

Diskografie:
1995 - Paranoid & Sunburnt
1996 - Stoosh
1999 - Post Orgasmic Chill
2010 - Wonderlustre
2012 - Black Velvet
2016 - Anarchytecture

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.01.2016
Přečteno: 2256x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11491 sekund.