NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Jani LANE - Catch The Falling Star

Ten čas letí jako blázen. Ono už to letos bude pět let, co zemřel Jani Lane. Druhdy zpěvák svého času velmi úspěšných Warrant, posléze sólový umělec a nakonec už jen zoufalý opilec, který na svou závislost nakonec i dojel. Ovšem až do svého hořkého konce, kdy bylo jeho chladnoucí tělo nalezené v hotelu ve Woodland Hills, na muziku nezanevřel. I když z Warrant jej jeho spoluhráči tak trochu neférově vypoklonkovali, uhnízdil se na čas u superskupiny Saints Of The Underground, od které vzešlo velmi dobré album „Love The Sin, Hate The Sinner“. To dokazuje, že Lane do posledních chvil svého života zpívat skutečně nezapomněl, a že přes alkoholové problémy neztratil nic ze své jedinečné barvy hlasu.

Nově toto tvrzení podporuje i posmrtně vydaná deska „Catch The Falling Star“, která obsahuje několik coververzí, které Lane nahrál na sklonku svého života, kdy se, nezatížen Warrant a spory se svými někdejšími spoluhráči Joeyem Allenem a Stevenem Sweetem, sešel ve studiu například s Chrisem Holmesem (ex-W.A.S.P.), Jakem E. Leem (ex-Ozzy Osbourne) nebo se svým bývalým kolegou z Warrant Ericem Turnerem. A pořízený materiál je teď ke slyšení. Nikoho asi nepřekvapí fakt, že se jedná o velmi známé skladby, které už jsou součástí rockové historie. Lane, ač v devadesátých letech živě koketoval s alternativním rockem a post-grungem, se vždy označoval jako dítě klasické hardrockové školy a zde to je názorně slyšet.

Devítku skladeb přednáší někdejší symbol kalifornského hairmetalového hnutí s úctou k originálu. Proto se nedají očekávat takové vylomeniny, jako když se Marilyn Manson obul do „Highway To Hell“, ale prostě jen znovu nahrané klasiky, které v tomto případě těží z výborných instrumentálních výkonů všech zúčastněných a z nezaměnitelného hlasu páně Lanea. Ten dominuje zejména v „Electric Eye“ od Judas Priest, kdy se na začátku skladby tak položí do Halfordova výrazu, že se z něj skutečně na pár vteřin stane Metalový Bůh. Ovšem i s dalšími rejstříky svých kolegů si poradil nadmíru dobře a proto jsou skladby jako „Photograph“ od Def Leppard, „Doctor Doctor“ z díly UFO a klasika od Cheap Trick „I Want You To Want Me“ velmi dobře poslouchatelnými záležitostmi, které Lane přehrával s velkou dávkou energie.

Tu, kterou už mu v době nahrávání těchto věcí (jednalo se o druhou polovinu minulé dekády) užíral chlast. Kvůli němu nedopadlo ani pozdější angažmá u Great White, kam Lane nastoupil jako náhrada za Jacka Russella, jenž v té době trpěl podobnými problémy („Kdyby Jani neumřel, byl bych určitě na řadě já. Jeho smrt mi otevřela oči.“ Jack Russell, 2011). Lane padal z pódia, některé koncerty ani nedohrál, až kapele došla trpělivost a prostě jej vyrazila. Skončil i ve vězení, když jej policajti načapali, jak namol řídí své auto po rušných losangeleských ulicích.

Když si chtěl nakonec dát život do pořádku a oženil se, přišel nešťastný 11. srpen 2011 a apartmá v hotelu Comfort Inn ve Woodland Hills v Kalifornii. Jako příčina jeho smrti byla stanovena akutní otrava alkoholem. O čtrnáct dnů později se pak v losangeleském Key Clubu konala akce, kde na jeho počest zahráli Quiet Riot, L.A. Guns a Great White. Všichni společně. Se skleničkou v ruce…

(Jedná se o vzpomínkové album, proto je bez hodnocení)

Jan Skala             


www.janilane.net

YouTube ukázka - Panama

Seznam skladeb:
1. I Want You To Want Me
2. Panama
3. Photograph
4. The Ocean
5. Doctor, Doctor
6. Electric Eye
7. Free For All
8. No Surprize
9. Lay Your Hands On Me

Sestava:
Jani Lane - zpěv
+ hosté

Rok vydání: 2016
Čas: 36:15
Label: Deadline Music
Země: USA
Žánr: hard rock

Diskografie:
2003 - Back Down To One
2007 - Photograph
2016 - Catch The Falling Star


Vydáno: 23.04.2016
Přečteno: 2107x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.089 sekund.