NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Ricky WARWICK - When Patsy Cline Was Crazy (And Guy Mitchell Sang The Blues)/Hearts On Trees

Kdeže jsou časy The Almighty, té tvrdé, nekompromisní kapely, která ve své tvorbě míchala motorkářské vlivy s razancí Motörhead a místy až panterovskými riffy. Ani někdejší frontman The Almighty Ricky Warwick už není ten potetovaný ďábel, který bouřil ve skladbách typu „Jonestown Mind“ nebo „Ultraviolent“ a měl za manželku střelenou moderátorku MTV, metalovou Terezu Pergnerovou, Vanessu Warwick. Rickymu se totiž zcela změnil život, když dostal šanci nastoupit na frontmanské místo do Thin Lizzy. A zaujmout post po někom, jako byl Phil Lynott, tomu už se říká hauptrefa. The Almighty šli okamžitě k ledu a Warwick se hrdě postavil do čela zmíněné legendy. I když se Thin Lizzy nakonec (z úcty k Lynottově odkazu) přejmenovali na Black Star Riders, otisk legendy je více než hmatatelný.

Tvorba Thin Lizzy nebyla z The Almighty prakticky vůbec cítit. Tam totiž Warwick skládal docela odlišným způsobem, ovšem čas strávený po boku Scotta Gorhama a dalších jej změnil takřka k nepoznání. Nemáme co dělat s Lynottovým klonem, ale se svébytným muzikantem, kterého tvorba slavného Ira poznamenala natolik, že i jeho sólová tvorba nese jasné stopy Thin Lizzy. Nemění se to ani u aktuálního dvojalba „When Patsy Cline Was Crazy (And Guy Mitchell Sang The Blues)/Hearts On Trees“. To sice není úplně nejnovější, protože obsahuje skladby, které Warwick nahrál už v roce 2014, jenže teprve teď se jim dostává pozornosti.

Novinka je rozdělena (jak už možno vytušit podle názvu) na dvě poloviny. Ta první představuje Warwicka jako klasického rockového muzikanta a ta druhá odhaluje jeho akustickou tvář. Bylo by hodně jednoduché první CD „When Patsy Cline Was Crazy (And Guy Mitchell Sang The Blues)“ popsat jako konglomerát mezi Thin Lizzy a The Almighty, jenže ono je to zároveň i nejpřesnější. Skladby jako „The Road To Damascus Street“ nebo punkovka „Toffee Town“ nepostrádají totiž údernost The Almighty, ovšem co jim dominuje, to je právě melodičnost Thin Lizzy, která se zahryzává do uší z každého tónu. Sem tam dojde ovšem i na moment nečekaný a tím je třeba „That´s Where The Story Ends“, řízná countryrocková vypalovačka, která někomu může připomínat podobné choutky Alkeholu, i když tady se pohybujeme samozřejmě na úplně jiné úrovni. Warwick má totiž neotřelé nápady, že se člověk někdy nestačí divit, kam na ně chodí. Tedy alespoň na té části novinky, kterou pojmenoval „When Patsy Cline Was Crazy (And Guy Mitchell Sang The Blues)“.

S „Hearts On Trees“ je to už přece jen trochu horší. Warwick zasedl sám s akustickou kytarou a vžil se do role rockového písničkáře. Těch je samozřejmě hodně, ovšem ne každý má na to, aby si vydobyl stejnou pozici jak frontman rockové kapely a jako rockový písničkář. Pár jich samozřejmě je, za všechny můžeme třeba jmenovat Mikea Trampa (White Lion, Freak Of Nature) nebo Joeye Tempesta (Europe). Právě v takových momentech se odhalí v plné nahotě schopnost napsat dobrou skladbu. Bez hradby marshallů, různých efektů, pořádného kraválu… Warwick nepohořel. To ani náhodou, ovšem v případě „Hearts On Trees“ se mu nepodařilo dát dohromady jímající sbírku skladeb, což je u akustických alb ten největší předpoklad. Jsou tu dobré skladby typu „Tank McCullough Saturdays“ nebo „Said Samson To Goliath“, ovšem celkově se začíná celá kolekce tak nějak drolit, nedokáže pořádně udržet pozornost a po čase působí jen jako kulisa.

I tak je „When Patsy Cline Was Crazy (And Guy Mitchell Sang The Blues)/Hearts On Trees“ vydařená kolekce. Sice trochu nevyvážená, když její první polovina se blíží skoro až k absolutoriu, aby se ta druhá pohybovala v mírném nadprůměru, ale přesto ukazuje, že Warwick je dobrý muzikant, který rozhodně neřekl své poslední slovo.

Jan Skala             


www.rickywarwick.com

YouTube ukázka - The Road To Damascus Street

Seznam skladeb:
CD 1:
1. The Road To Damascus
2. Celebrating Sinking
3. When Patsy Cline Was Crazy
4. Toffee Town
5. That’s Were The Story Ends
6. Johnny Ringo’s Last Ride
7. Gold Along The Cariboo
8. The Son Of the Wind
9. If Your Not Gonna Leave Me
10. Yesteryear

CD 2:
11. Presbyterian Homesick Blues
12. Tank McCullough Saturdays
13. Psycho
14. Hearts on Trees
15. Said Samson To Goliath
16. Way Too Cold For Snow
17. Schwaben Redoubt
18. The Year of Living Dangerously
19. Disasters
20. 82

Sestava:
Ricky Warwick - zpěv, kytara
+ hosté

Rok vydání: 2016
Čas: 1:13:53
Label: Nuclear Blast
Země: Severní Irsko
Žánr: hard rock

Diskografie:
2003 - Tattoos & Alibis
2005 - Love Many Trust Few
2009 - Belfast Confetti
2015 - Stairwell Troubadour
2016 - When Patsy Cline Was Crazy (And Guy Mitchell Sang The Blues)/Hearts On Trees

Foto: archiv umělce


Vydáno: 01.04.2016
Přečteno: 2164x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
RWPoctivá práce,...3. 04. 2016 13:40 rumcajs
Mám akustická CD...3. 04. 2016 13:07 Pepsi Stone
Warwick standartně...3. 04. 2016 10:10 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10729 sekund.