NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MARYANN COTTON - Into Eternity

Co dnes dělá někdejší basista Kinga Diamonda Hal Patino, už dvakrát vyobcovaný ze spolku kolem šíleného Dána? Spolehlivě na to odpoví kapela Maryann Cotton, kterou vede jeho syn Jackie a které se s největší pravděpodobností stala záminkou k druhému a definitivnímu vyhazovu od Kinga Diamonda (v prvním případě na začátku devadesátých let za rozchodem údajně stály drogy a chlast). Mladý Patino, říkající si jménem kapely, tedy po vyšinuté anglické masové vražedkyni, popravené v devatenáctém století, debutoval už v roce 2012, kdy mu jeho zdatný fotřík pomohl s deskou „Free Falling Angels“ (kde se prezentovala i hvězdná sestava s kytaristou Andym LaRouquem a bubeníkem Snowym Shawem) a už tehdy byla jednoznačně znát jeho posedlost Alicem Cooperem. Ta jako by se léty ještě prohloubila.

Patino, tedy pardon Maryann Cotton, disponuje hlasem, který jako kdyby Cooperovi z hlasivek vypadl. Otázkou je, zda je to nucená stylizace do nějakého obrazu nebo opravdu jeho přírodní hlas. Ať už je to jak chce, kapele to hodně ubírá na důvěryhodnosti, stejně jako fotky, na kterých zpěvák pózuje přesně v duchu starých fotek Coopera. V tu chvíli máte sto chutí desku vzít, nakopnout jí, ať odletí do horoucích pekel nebo vlastně kam chce, hlavně co nejdál od vašeho přehrávače. Jenže na druhou stranu by to byla i vcelku škoda.

Ono si skutečně stačí jen odmyslet onu odpudivou nepůvodnost a pak se vám Maryann Cotton budou poslouchat mnohem lépe. I když v úvodní skladbě „What She Wants“ kapela nestydatě vykrádá „No More Mr. Nic Guy“ (pochopitelně od Alice Coopera), je nakonec skladba dost nakažlivá, aby vás pořádně vtáhla do děje. Úvodní věc pak ještě podpoří singlovka „Had Enough“, která se dá považovat za pravděpodobně nejlepší věc alba, jenž se pohybuje v teritoriu amerického pop metalu osmdesátých let a využití klavíru zase trochu připomene Meat Loafa. Ten a jeho ukázkové AOR vykoukne pak z balady „Hard Lost N´Fried“, kterou lze považovat rovněž za silnou položku desky.

Pak ale taková „Gangland“ působí použitím filmových motivů ze špionážních trháků šedesátých let hodně unylým dojmem a pomalu začne celou desku rozmělňovat, kdy se do hudby začne čím dál více míchat cukrová vata a prvotní energie úvodních skladeb je tatam. Stále ovšem ale nelze kapele upřít jistou dávku hitovosti a hrsti neotřelých nápadů, ze kterých asi nejvíce potěší svižná „Keepers Of The Holy Grail“ s vrstvenými kytarami a změnami temp.

Abychom to tedy shrnuli. Tahle kapela je nepůvodní až běda. Neštítí se žádné vykrádačky a jakýkoliv pokrok, byť jen ten mírný, švejkovsky v mezích zákona, zní jako sprosté slovo. Už jen za to by Maryann Cotton zasloužili pranýřovat. Ale nelze (a to zdůrazňuji) skutečně nelze odepřít fakt, že Maryann Cotton vědí, jak napsat dobrou písničku. Možná i takovou, na jakou sám Alice Cooper čeká už dlouhou dobu.

Jan Skala             


www.maryanncotton.net

YouTube ukázka - Had Enough

Seznam skladeb:
1. What She Wants
2. Had Enough
3. My Gun
4. Hard Lost' N Fried
5. Gangland
6. When Tomorrow Comes
7. Keepers Of The Holy Grail
8. No Wish Upon No Star
9. Into Eternity
10. Death Is Beauty

Sestava:
Maryann Cotton - zpěv
Sebastian Sly - kytara
Hal Patino - baskytara
Shawn Kernon - bicí

Rok vydání: 2015
Čas:
Label: 7Hard
Země: Dánsko
Žánr: hair metal/shock rock

Diskografie:
2012 - Free Falling Angels
2015 - Into Eternity

Foto: archiv kapely


Vydáno: 17.04.2016
Přečteno: 1471x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09494 sekund.