NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Ted POLEY - Beyond The Fade

Už několik let je u Danger Danger povážlivě neklidné ticho. Poslední album „Revolve“, ač se muzikanti snažili ze všech sil navázat na svůj výtečný debut z roku 1989, splnilo očekávání jen lehce nadprůměrně a působilo oproti zmíněné první (emocemi a výbornými kompozicemi nabité) desce polovičatě a tak nějak bez energie. Pak sice u kapely došlo ke krátkodechému comebacku původní sestavy, kterého se zúčastnil i kytarový kouzelník Andy Timmons, ale pak zase ticho. Že by před bouří? Ledacos tomu totiž nasvědčuje.

Hned po Novém roce totiž oznámil baskytarista a mozek kapely Bruno Ravel, že společně s kytaristou Robem Marcellem dává dohromady projekt The Defiants, kam angažoval, světe div se, zpěváka Paula Laineho. Toho samého vokalistu, který v řadách Danger Danger nahradil v roce 1993 odcházejícího Teda Poleyho a který tvář kapely přece jen trochu změnil (a to se nemusíme bavit jen o experimentálním, ovšem vydařeném albu „Dawn“). Právě v těch intencích alb „Cockroach“ nebo „The Return Of The Great Gildersleeves“ se nese i nedávno recenzované album The Defiants.

Se sólovou deskou Teda Poleyho, která se může jevit jako truc podnik, protože zpěvák ji oznámil pár týdnů poté, co bylo jasné, že vyjdou The Defiants, je to prakticky stejné. On je spjat s érou začátků Danger Danger, kdy tahle kapela působila jako hihňavá partička postpuberťáků, kteří hrají nekomplikované, ovšem skoro až geniálně melodické skladby někde na pomezí nablýskaného hair metalu a střízlivějšího AOR. A v podstatě tak se dá definovat i jeho novinka „Beyond The Fade“, se kterou se opět (po kolikáté už) obrací právě do dob konce osmdesátých let. Zapomenuty jsou jeho projekty, které si postavil v mezičase nefungování u Danger Danger, ať už tvrdší Bone Machine nebo do vod AOR hozená (ovšem skoro nanicovatá) Melodica.

„Beyond The Fade“ je sbírkou příjemných, nekomplikovaných skladeb, jež představují Poleyho přesně v tom světle, v jakém ho fanoušci znají. Je to sice naprostá sázka na jistotu s tím, že tak bezprostřední věci jako „Naughty Naughty“, „Rock America“, „Feels Like Love“ nebo „Bang Bang“ se mu už napsat nikdy nepodaří, ovšem na druhou stranu dokazuje, že dobrým skladatelem být nepřestal. Hitové ambice totiž má všech jedenáct skladeb, z nichž pravděpodobně nejvíce ční úvodní (jak se nechalo čekat) „Let´s Start Something“, vzletná „Stars“ či zpěvná „Higher“. Vlastně jedinou věcí, která trochu vybočuje z rozjuchaného konceptu je závěrečná šestiminutová „Beneath The Stars“, která hraje trochu na vážnější notu a místy dokonce zavání až art rockem.

Ať chceme nebo ne, srovnávní obou alb, tedy The Defiants a Poleyho sólovky se nevyhneme. Obě mají základ u Danger Danger, i když obě z jiného období. Záleží jen, komu je které bližší, obě totiž měla vždy své plusy i své minusy. Když bychom se dívali jen striktně na nová alba, přece jen jsou na tom The Defiants o chlup lépe, čímž ale není řečeno, že by Poley přišel s nějakou naředěnou břečkou. I ta jeho deska je velmi dobrým kusem melodického rocku, který ctí Poleyho typický rukopis.

Jan Skala             


FB Ted POLEY

YouTube ukázka - Higher

Seznam skladeb:
1. Let's Start Something
2. Everything We Are
3. Hands Of Love
4. The Perfect Crime
5. Stars
6. Higher
7. Where I Lost You
8. You Won't See Me Cryin'
9. We Are Young
10. Sirens
11. Beneath The Stars

Sestava:
Ted Poley - zpěv
Mario Percudani - kytara
Anna Portalupi - baskytara
Alessandro Del Vecchio - bicí, klávesy

Rok vydání: 2016
Čas: 46:32
Label: Frontiers Music
Země: USA
Žánr: hair metal/AOR

Diskografie:
2006 - Collateral Damage
2007 - Smile
2016 - Beyond The Fade

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.06.2016
Přečteno: 1792x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08742 sekund.