NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEVILDRIVER - Trust No One

Která z kapel Deze Fafary dnes znamená víc? Coal Chamber nebo Devildriver? Čím dál tím více se miska vah kloní k druhé jmenované záležitosti. Coal Chamber si svou hvězdnou chvilku odbyli před patnácti lety a loňský comeback s deskou „Rivals“ už zůstal skoro nepovšimnut, když se deska (s výjimkou Francie a Německa) horkotěžko vydrápala do první stovky v prestižních žebříčcích po světě. Za očekáváním zůstaly i živé koncerty a nebylo proto divu, že se Fafara opět vrhl na práci s Devildriver a posléze dokonce oznámil, že si Coal Chamber dávají časově neohraničený oddych.

Vypadá to totiž, že z Devildriver už delší dobu není jen kapela „toho pokérovaného z Coal Chamber“, ale svébytná formace, která má na trhu své místo. Nenabízí nic světoborného a proto se směle může řadit do jednoho šiku se současnou americkou metalovou garniturou. Sice do věhlasu takových Lamb Of God (s touto partou Devildriver dokonce jedou turné) jim ještě něco chybí, hudebně také nejsou tak silní jako parta kolem Randyho Blythea, ale přece jen jejich mix groove metalu, klasických kytarových sól a deathu není úplně k zahození.

Malý problém může být v tom, že kapela se pohybuje mezi docela úzkými mantinely a přestože se se svou pravděpodobně nejlepší deskou „Beast“ stala uznávanou i mezi hudebními kritiky, nedá se ubránit pocitu, že na každém dalším albu už se pořád jen opakuje. A to je případ i novinky „Trust No One“. Posluchač tudíž dostává čtyřicet minut kytarového nářezu, který míří až někam k Soulfly (v titulní věci dokonce Fafarův hlas připomene mladší vydání Maxe Cavalery), dostává i pár skutečně dobrých skladeb, ale nedostane se mu ani zbla překvapení. Prostě by se dalo říct, že „Trust No One“ je jen další deska Devildriver a je to hodnocení nejvýstiženější.

Album je hezky zahuštěné, riffy jsou pořádně nasekané a když přijdou takové věci jako „My Night Sky“, obohacená znepokojujícími elektronickými zvuky, jsou Devildriver silní až na půdu. Jenže to jsou spíše takové útržky, které nutí posluchače ke zpozornění. V řadě míst se totiž z prezentované hudby stává nepřehledná rubanice (zejména věci ze závěru desky), kdy se člověk začíná ztrácet v záplavě riffů a řvaném projevu Fafary. Občas mu tento styl zpěvu posluchač odpustí jako ve výborné „Daybreak“, která je plná výtečných kytarových sól, ovšem většinou chybí i čistý zpěv, který, soudě podle působení v Coal Chamber, má vokalista ve svém repertoáru a oživení materiálu Devildriver by určitě prospěl.

„Trust No One“ kapele poslouží jako album, které udrží její jméno v povědomí metalové veřejnosti a dá jí záminku vyjet na další turné. Rozhodně se nejedná o přelomovou desku jejich diskografie a nějakou extra bombu už vůbec ne. Naživo ale asi bude fungovat mnohem lépe než v obýváku.

Jan Skala             


www.devildriver.com

YouTube ukázka - Daybreak

Seznam skladeb:
01. Testimony Of Truth
02. Bad Deeds
03. My Night Sky
04. This Deception
05. Above It All
06. Daybreak
07. Trust No One
08. Feeling Ungodly
09. Retribution
10. For What It`s Worth

Sestava:
Dez Fafara - zpěv
Mike Spreitzer - kytara
Neal Tiemann - kytara
Diego Ibarra - baskytara
Austin D`Amond - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 41:20
Label: Napalm Records
Země: USA
Žánr: groove/death metal

Diskografie:
2003 - Devildriver
2005 - The Fury Of Our Maker`s Hand
2007 - The Last Kind Words
2009 - Pray Of Villains
2011 - Beast
2013 - Winter Kills
2016 - Trust No One

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 09.08.2016
Přečteno: 2075x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08945 sekund.