NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




IMPERIAL STATE ELECTRIC - All Through The Night

Co rok, to nová deska. To jsou Imperial State Electric, švédští pohrobci druhdy respektovaných The Hellacopters, které vede někdejší bubeník deathmetalových stálic Entombed Nicke Andersson, zde na postu frontmana. Jenže to už pravidelní čtenáři tohoto webu zajisté zaregistrovali, protože této kapele se věnujeme s železnou pravidelností, přesně s takovou, s jakou ona vydává svá alba. Možná také někomu neuniklo, že od debutu z roku 2010, který reflektoval to lepší z tvorby The Hellacopters, se Imperial State Electric tak nějak dostávali do slepé uličky. Andersson ne a ne přijít s něčím, co by kapelu posouvalo dál, nebo nedejbože, co by dávalo zapomenout na desky „high Visibility“ a „By The Grace Of God“, tedy suverénně nejlepší počiny The Hellacopters.

Mimochodem ti jsou od letošního roku opět považováni za aktivní kapelu a možná tento comeback výrazně pomohl i Imperial State Electric. Ti totiž na novince „All Through The Night“ poprvé nezní jako The Hellacopters s pozměněným obsazením, ale jako svébytná kapela. Dokonce by se dalo říci, že se Anderssonovi podařilo najít cestu ven ze slepé uličky, kam se pomalu dostával s deskami „Reptile Brain Music“ nebo „Honk Machine“. Jistě, jistě, těch spojnic a ukazovátek na The Hellacopters tu samozřejmě pár je. Ale proč by Andersson měl měnit třeba charakteristický zvuk své kytary nebo jasně definovaný výraz? Jen ho stačilo obohatit, což se také stalo.

Přestože úvod desky v podobě „Empire Of Fire“ je trochu rozpačitý, už i on překvapí a to zejména silným bluesovým nádechem, tedy stylem, který v minulosti Andersson zrovna neprotěžoval. Ovšem následující titulní „All Through The Night“ ukazuje přesně tu cestu, která by v budoucnu Imperial State Electric pravděpodobně slušela nejvíce. Vzdušná kompozice, postrádající vazby na The Hellacopters, se silným refrénem a doplněná decentně znějící smyčci je natolik svěží, že díky ní zní Imperial State Electric skoro jako naprosto čerstvá kapela.

O další překvapení ale také není nouze. Mezi ně rozhodně patří Anderssonův duet se zpěvačkou Linn Segolson v čistě countryové skladbě „Break It Down“, kde byste někdejší bubenickou mlátičku Entombed hledali jen stěží (i když, v porovnání s tím, co teď dělá David Vincent z Morbid Angel…). Překvapí i Anderssonova reminiscence na staré anglické harcovníky Slade v „Get Off The Boo Hoo Train“, kde už při úvodním výkřiku zní zpěvák skoro nachlup stejně jako Noddy Holder. A koneckonců je velice zajímavá i závěrečná „No Sleeping“, jenž odráží Anderssonovu slabost pro šedesátá léta, protože na ploše pěti minut (nejdelší věc z celé desky) věrně připomíná atmosféru květinové doby.

Když se to tedy vezme kolem a kolem, tentokrát Imperial State Electric překvapili a tím pádem i potěšili. Je vidět, že cesty jejich a The Hellacopters se přece jen rozdělili a to může být pro obě kapely jen přínosem. „All Through The Night“ je tak nejlepší Anderssonova práce od dob debutu této kapely.

Jan Skala             


www.imperialstateelectric.se

YouTube ukázka – All Through The Night (teaser)

Seznam skladeb:
1. Empire Of Fire
2. All Through The Night
3. Remove Your Doubt
4. Break It Down
5. Over And Over Again
6. Bad Timing
7. Read Me Wrong
8. Get Off The Boo Hoo Train
9. Would You Lie
10. No Sleeping

Sestava:
Nicke Andersson - zpěv, kytara
Tobias Egge - kytara
Rolf de Borst - baskytara
Tomas Eriksson - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 32:10
Label: Psychout Records
Země: Švédsko
Žánr: classic rock

Diskografie:
2010 - Imperial State Electric
2012 - Pop War
2013 - Reptile Brain Music
2015 - Honk Machine
2016 - All Through The Night

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.10.2016
Přečteno: 1487x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10131 sekund.