IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SAINTED SINNERS - Sainted Sinners

O americkém zpěvákovi Davidu Reecovi se už toho na těchto stránkách napsalo dost. Ať už v souvislosti s jeho sólovým albem, deskami kapely Bangalore Choir či sporným účinkováním v legendách Accept a Bonfire. Většinou to chudák Reece docela slízl, jelikož se vždycky poukazovalo na jeho sice dobrý pěvecký projev a sympaticky zabarvený hlas, ovšem na absolutní nedostatek jakékoliv invence a skladatelského potenciálu. Proto fakt, že tento Američan, pravděpodobně už definitivně usídlený v Německu, staví další kapelu, nebyl pro hudební scénu nijak zásadní. Mluvilo se sice o superskupině, ale nakonec z hvězdného obsazení sešlo, jelikož jediným, kdo má už něco za sebou, je klávesista Ferdy Doernberg, ovšem v jeho případě se vždy jednalo o angažmá maximálně v dolní polovině ligové tabulky.

Že by se tentokrát v případě Reece mohlo jednat konečně o trefu do černého, ukázal ambiciózní singl „We`re All Sainted Sinners“, který sice začíná minimalistickou kytarou po vzoru AC/DC, ale přece jen odkrývá možnost hlasu hlavního protagonisty a konečně mu nabízí skladbu, kterou už dlouhá léta potřeboval. Hned zaujme i Doernbergův klávesový sound, který Sainted Sinners přibližuje k vodám Deep Purple, jelikož je slyšet, že klávesista party Jona Lorda už někdy hrával. A sice nijak objevný, ale výborný refrén ukazoval, že tentokrát by to konečně mohlo vyjít.

S potěšením lze konstatovat, že „We`re All Sainted Sinners“ sice patří k tomu nejlepšímu, co eponymní deska nabízí, ale na kvalitativním vrcholu skladba nestojí osamocena. Celý začátek desky je totiž velmi dobrý a úvodní dvojice „Knight Of The Long Knives“ a „Beauty In The Beast“ (co se týče názvů, je vidět, že pánové posnídali trochu vtipné kaše) má tah na bránu a slušné melodie, vygradované v refrénech, tedy všechny aspekty, které Reecově tvorbě léta chyběly. Bluesem načichlá „She`s Got The Balls“ sice úvodním riffem může trochu evokovat „Man On The Silver Mountain“ od Rainbow, ovšem dál si žije vlastním životem a z celé desky se nejvíce blíží k americké, respektivě losangeleské scéně osmdesátých let, ke které měl sám Reece vždycky tak nějak blízko. Posluchače pak potěší i slide kytarou načatá „Blue Lightning Man, která pak svůj styl staví na hutném párplovském hard rocku s velmi jistě frázujícím Reecem.

Tím se uzavírá první polovina alba… A následuje strmý sešup dolů. Od „The Love That I Have Found“ se Sainted Sinners začínají nacházet v jakémsi podivném rozložení, kdy ztratili nejen svou původní lehkost a odpich, ale i schopnost dovést skladbu do zdárného konce bez zaškobrtnutí. Možná je to producentská chyba… Ovšem je fakt, že druhá polovina desky už prostě nefunguje a i ve slušně rozběhnutých skladbách, jako je „Evangeline“, se v refrénu (což je samozřejmě základ každé skladby) projevuje jakási skladatelská nemohoucnost a příslovečná německá urputnost. Album tak padá k neúspěšným Reecovým pokusům posledních let. K modelu "nepobouří – nenadchnou".

Ovšem i tak je Sainted Sinners nutno přičíst k dobru, že mají v zásobě několik opravdu stěžejních skladeb, na kterých lze stavět další repertoár. Pokud zůstanou stabilní kapelou (což se Reecovi zoufale nedaří udržet celou kariéru), možná by se mohli v budoucnu dostat do pozice zaběhlých hardrockových formací „na které je spoleh“. Od této desky se nic moc nečekalo a nakonec dokázala nabídnout hrst dobrých skladeb.

Jan Skala             


FB SAINTED SINNERS

YouTube ukázka – We`re All Sainted Sinners

Seznam skladeb:
1. Knight Of The Long Knives
2. Beauty In The Beast
3. Maybe She`s Got Balls
4. We`re All Sainted Sinners
5. Blue Lightning Man
6. The Love That I Have Found
7. Did You
8. In Need
9. Evangeline
10. Shine Diamond Girl
11. Truth Is A Lie

Sestava:
David Reece - zpěv
Frank Pané - kytara
Malte Frederik Burket - baskytara
Ferdy Doernberg - klávesy
Berci Hirleman - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 41:24
Label: El Puerto Records
Země: Německo/USA
Žánr: hard rock

Diskografie:
2017 - Sainted Sinners

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.05.2017
Přečteno: 1410x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10041 sekund.