Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PLASTIC TEARS - Angels With Attitude

Asi nebude v tuzemsku moc fanoušků, kteří by znali finskou kapelu s trochu přitroublým názvem Plastic Tears. Oni se vlastně ani tito Skandinávci moc nesnažili o to, aby pronikli do hlubšího povědomí, protože vydávat desku jednou za deset let nesvědčí zrovna o tom, že by daná kapela oplývala bůhvíjakou ctižádostivostí nebo prahnula po slávě. Přitom Plastic Tears nikdy nebyli špatnou skupinou a jejich slušně hitový glam/punk, přesně ve stylu starých Hanoi Rocks, měl fanouškům žánru vždycky co říct a představoval v daném ranku tu lepší sortu. Samozřejmě skladatelský génius tahounů Hanoi Rocks Andyho McCoye a Michaela Monroea jim sice chyběl, ale jejich hudba určitě k zahození nebyla.

Plastic Tears existují už od roku 1992, kdy se měli dát dohromady v proslulém helsinském klubu Tavastia. To už je úctyhodná řádka let, především když si člověk uvědomí, že kapely z té doby už dnes jsou považovány za solidní veterány. Jenže Plastic Tears jako kdyby stáli pořád na startu. „Angels With Attitude“ je totiž jejich teprve třetí deska a pokud kapela půjde dál tím samým tempem, už se od nich nějaké větší porce muziky dočkat nemusíme. Byla by to ale škoda, protože (soudě podle novinky) jako muzikanti i jako skladatelé zrají tito Finové jako víno.

Můžeme mít řadu výhrad k debutu „Stranded In Rock N`Roll“, ale pokud jej porovnáme s novinkou, je vidět, že kapela od něho ušla pořádný kus cesty. Možná je to také tím, že kapele kromě zpěváka Miqua Decembera zůstal věrný jen bubeník Eco Xtasy. Tyto dva v současné době obklopuje trojice nových (a dlužno podotknout velmi schopných) muzikantů. „Angels With Attitude“ je proto plná velmi dobrých instrumentálních výkonů, kde se hraje na dravé rock n`rollové riffy, slušná kytarová sóla a především na sílu skladby jako takové. Pokud si totiž vezmete jakoukoliv věc z této desky, vždycky (alespoň ve zmíněném glam/punkovém ranku) narazíte na potenciální hit.

O tom, že kapela je v současnosti v nebývalé pohodě přesvědčí už velmi energický vpád do alba, kdy ticho nejprve rozčísne našlápnutý riff, který kapela ihned podpoří ústředním refrénem otvíráku „Dark Passenger“. Ten poslouží k tomu, abyste byli dostatečně seznámeni s tím, co bude následovat, protože Plastic Tears sází jednu tutovku za druhou. Na veselejší notu, přesně v duchu těch nejklasičtějších Hanoi Rocks (dejme tomu dokonce z dob jejich bájného debutu „Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Hanoi Rocks“), hraje kapela v „Secret Society“, což je společně s „Midnight Date“, „Rhythm Rider“, „Day By Day“, a pravděpodobně i závěrečnou „Universal Kid“, nejlepší skladba desky.

Jenže ono je to těžké vybírat. Album je totiž vyrovnané a teď je na každém z posluchačů, jestli ho podobná hudba chytne. Metalisté by nad ní pravděpodobně ohrnuli nos, ale pro milovníky rock n`rollu, glamu, punku a podobně laděné hudby by mohla být tahle deska sázkou na jistotu.

Jan Skala             


FB PLASTIC TEARS

YouTube ukázka - Secret Society

Seznam skladeb:
1. Dark Passenger
2. Secret Society
3. Iris Kick
4. Midnight Date
5. Rhythm Rider
6. Nuclear Nights
7. Blue Angel
8. Day By Day
9. Headless Army
10. Miss Stumbling Legs
11. Universal Kid

Sestava:
Miqu December – zpěv
Andy Whitewine – kytara
Juha Pietiläinen - kytara
Edu Kettunen - baskytara
Eco Xtasy - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 37:51
Label: City Of Light Records
Země: Finsko
Žánr: glam rock/punk rock

Diskografie:
1999 - Stranded In Rock N`Roll
2009 - Nine Lives Never Dies
2018 - Angels With Attitude

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.08.2018
Přečteno: 1662x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09311 sekund.