17.02.2019
GUNS N`ROSES
"Máme materiál a věci jsou už v pohybu..." řekl ..více

17.02.2019
FATES WARNING
Příští rok by měl být ten, kdy se s novým albem ..více

17.02.2019
FRAGILE THINGS
Po třech letech působení se to tato britská hardrocková ..více

17.02.2019
FLOWERLEAF
Brazilští FLOWERLEAF slibovali video k výborné skladbě ..více

17.02.2019
MIDNIGHT ETERNAL
Američtí melodi-symfonici MIDNIGHT ETERNAL naverbovali ..více

17.02.2019
HECATE ENTHRONED
Na své poslední desce “Embrace Of The Godless Aeon,” ..více






EVERGREY - The Atlantic
Zvláštní. Mě ta atmosféra novinky odrovnala! ..

EVERGREY - The Atlantic
U mňa je to práve presne naopak. Z posledných 4 ..

PINK CREAM 69 - Electrified
Pro mě jejich nej deska, navíc obsahující nejl ..

PINK CREAM 69 - Sonic Dynamite
Rozhodně nejmetalovějš í věc PC69. Z nostalgic ..

MAD HATTER - Mad Hatter
Pro mě velmi kvalitni debutove prekvapeni, ktere ..

WARKINGS - Reborn
...psat o nejakych primitivnich hlasovych pasmech ..

EVERGREY - The Atlantic
Evergrey se neustále poslednímy alby zlepšují, ..

EVERGREY - The Atlantic
Zaděláno na desku roku! Jednoznačně. ..

DELFINIA - Deep Elevation
Absence speedu naprosto nevadí. Power metal ve st ..

Finnish Female Fronted Rock/Metal Tour, 28.-30.9., Berlin - Vilnius (část III.)
Blackland je skvělý klub, to mohu potvrdit. V b ..




Za poslední měsíc:
WITHIN TEMPTATION - Resist
1047x

VIRGIN STEELE - Seven Devils Moonshine
882x

SEPULTURA - Morbid Visions
776x

SEBASTIEN - Behind The World
667x

FLOTSAM AND JETSAM - The End Of Chaos
627x

THORNBRIDGE - Theatrical Masterpiece
621x



22.02.2019
NAŠROT..
Jihlava - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150

15.03.2019
VIHAR, MARANA, AUTUMN COLD, AMOK, NOCTURNAL PESTILENCE ..
Fatal Music club - Praha, začátek od:18:00, vstupné: 150,-

12.04.2019
PINK FLOYD revival Distant Bells JANIS JOPLIN revival JIMI HENDRIX revival S..
BRNO - SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 290 KČ



článků celkem: 6797
recenzí: 5538
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BRAINSTORM - Midnight Ghost

Brainstorm budou vždycky Brainstorm, i kdyby se zbytek světa stavěl na hlavu. Tuhle geniální a naprosto výstižnou charakteristiku německé party, seskupené kolem skvělého pěvce Andyho B. Francka, použila kolegyně Ray k hodnocení dva roky starého alba „Scary Creatures“ a ani na aktuální desce „Midnight Ghost“ není nutné na ní měnit jediné písmenko. V té samé sestavě hrají Brainstorm už jedenáct let, tu samou skladatelskou matrici používají ještě déle, to samé nadšení a zápal pro vlastní tvorbu z nich září prakticky bez ustání a ten malinkatý příklon k větší melodické nadýchanosti je vlastně zcela v zaběhlé normě (a vůbec nemluvě o tom, že Ray tehdy naprosto přesně odhadla i to, že Brainstorm dodrží svůj téměř pravidelný rytmus vydávání desek). Co (a proč) na tom chcete měnit, když v téhle formě kapela ani v jednom kousku nesleze pod poměrně vysoko nastavenou laťku a přitom sype z rukávu slušnou porci potenciálních hitovek?

Těm vévodí jeden z nejpestřejších kousků alba, výpravná „Jeanne Boulet (1764)“, které je naprosto přirozeně nejdelší částí kolekce a v každém okamžiku má co nabídnout – rozvinutí se z deštivého atmosférična, poetického vybrnkávání a posmutněle měkkého zpěvu, přes velmi chytlavé brumendo a masivně valivé tempo, k agresivně sekanému riffu, Andyho řádně přibroušeným hlasivkám, či živému a výborně vystupňovanému kytarovému sólu, až dojde i na extaktické vyvrcholení ve velmi vzdušném refrénu (ve kterém však ten agresivní brousek nijak neměkne). Ale ani ti další potencionální kandidáti – velmi chytlavé „Ravenous Minds“ s vtahujícím téměř a capella úvodem, živě optimistickým riffem, lehce tajemnějším Andyho projevem a důmyslným střídáním tempa, „When Pain Becomes Real“ s až písničkářským úvodem a následnou divokou explozí, kde Brainstorm suverénně demonstrují, jak dobře dokážou své nápady emotivně vyhrotit bez toho, aby ztratili něco z chytlavé melodičnosti, závěrečná posmutněle optimistická pocitovka „The Path“ s příjemně agresivním podkladem, či (a to především) houpavě důrazná „The Four Blessing“ s velmi čitelným riffově vlezlým (v pozitivním slova smyslu) motivem, jasně strukturovaným refrénem s ideálně skandovatelnou halekací pasáží. A co zejména na téhle desce zabírá, to je naprosto natlakovaná energie, která ani na okamžik nepolevuje (dokonce i vokální Franckova obratnost zůstane v seznamu lákadel tentokrát až na druhém místě).

S citací Ray jsme tohle pojednání začali, s citací Ray jej i skončíme –Brainstorm hrají na jistotu tím nejsympatičtějším způsobem. Je dobře, když najdete svou parketu a nebojíte se využít všech jejích předností. A přesně to se na „Midnight Ghost“ děje.

Savapip             


www.brainstorm-web.net

YouTube ukázka - The Pyre

Seznam skladeb:
1. Devil`s Eye
2. Revealing the Darkness
3. Ravenous Minds
4. The Pyre
5. Jeanne Boulet (1764)
6. Divine Inner Ghost
7. When Pain Becomes Real
8. The Four Blessings
9. Haunting Voices
10. The Path

Sestava:
Andy B. Franck – zpěv
Milan Loncaric – kytary
Torsten Ihlenfeld – kytary
Antonio Ieva – basa
Dieter Bernert – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 51:38
Label: AFM Records
Země: Německo

Diskografie:
1997 – Hungry
1998 – Unholy
2000 – Ambiguity
2001 – Metus Mortis
2003 – Soul Temptation
2005 – Liquid Monster
2008 – Downburst
2009 – Memorial Roots
2011 – On the Spur of the Moment
2014 – Firesoul
2016 – Scary Creatures
2018 – Midnight Ghost

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.10.2018
Přečteno: 1145x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Brainstormjsou jako AC/DC,...22. 10. 2018 15:28 b.wolf
Nová deska se...21. 10. 2018 18:58 Bubák
orreJo, jak již bylo...21. 10. 2018 12:53 Magnuss
No právě, tolik...21. 10. 2018 8:45 orre
orreAndy v Branistorm...20. 10. 2018 19:51 Magnuss


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18592 sekund.