19.05.2019
TERRAVORE
Thrashmetalová formace z Bulharska navazuje na dva roky ..více

19.05.2019
OPERUS
Kanadská symfo-powermetalová kapela zveřejnila více

18.05.2019
MAJESTY
Heavy-powermetalová formace z Německa chystá na závěr ..více

17.05.2019
ARAKAIN
Aktuální album "Jekyll & Hyde" vydává mateřská firma ..více

17.05.2019
DEVASTATION INC.
Thrashmetalová kapela z Itálie vypustila singl "Spear Of ..více

17.05.2019
HOLLOW HAZE
Italští prog-powermetalisté vypustí 12. července ..více






WHITESNAKE - Flesh & Blood
Bingo, i hudbu "jako na pohřbu" lze označit za " ..

SOULFLY - Prophecy
Za mně nejslabší deska Soulfky, tak za 7. Toho ..

WHITESNAKE - Flesh & Blood
Budu asi jedinej … Jsem odkojenej Blind Guardian ..

WHITESNAKE - Flesh & Blood
Mě tedy ukázky na netu navnadili natolik, že CD ..

WHITESNAKE - Flesh & Blood
skutečně velmi, ale velmi zvědav, desítka?!?! ..

WHITESNAKE - Flesh & Blood
Nazvat jakoukoliv desku Whitesnake sračkou může ..

WHITESNAKE - Flesh & Blood
...neposlouchat elnou sračku ... jsem se neodváž ..

WHITESNAKE - Flesh & Blood
No dobře, jdu si poslechnout. Ale ještě mám v ..

WHITESNAKE - Flesh & Blood
Je mi jasné, že do stejné řeky po 30 letech ne ..

WHITESNAKE - Flesh & Blood
Z toho, co jsem zatím slyšel, bych to na tak vys ..




Za poslední měsíc:
KREYSON MEMORIAL - Strážci plamenů
2246x

DEVIN TOWNSEND - Empath
973x

WHITESNAKE - Flesh & Blood
853x

NIRVANA - Live At The Paramount
844x

LEVERAGE - DeterminUs
744x

SOULFLY - Soulfly
705x



31.05.2019
NAŠROT, AGGRESSIVE TYRANTS, EJAKULUJÍCÍ KOKOS, NONSENSE, BARRICADE, UNDERSIDE..
Havlíčkův Brod - Oko ( bar ), začátek od:19:00, vstupné: 200

01.06.2019
PUNK FLOID, INSEMINAČNÍ STANICE, TASS, VISION DAYS, BABY SECONDHAND, BLIKAJÍC..
Havlíčkův Brod - Oko Klub ( sál ), začátek od:14:00, vstupné: 300

22.06.2019
TEETHGRINDER (NL) , DEVANGELIC (ITA) , SKINNED (USA) , SPASM (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:11:50, vstupné: -



článků celkem: 6958
recenzí: 5682
reportů: 547
rozhovorů: 369













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BRAINSTORM - Midnight Ghost

Brainstorm budou vždycky Brainstorm, i kdyby se zbytek světa stavěl na hlavu. Tuhle geniální a naprosto výstižnou charakteristiku německé party, seskupené kolem skvělého pěvce Andyho B. Francka, použila kolegyně Ray k hodnocení dva roky starého alba „Scary Creatures“ a ani na aktuální desce „Midnight Ghost“ není nutné na ní měnit jediné písmenko. V té samé sestavě hrají Brainstorm už jedenáct let, tu samou skladatelskou matrici používají ještě déle, to samé nadšení a zápal pro vlastní tvorbu z nich září prakticky bez ustání a ten malinkatý příklon k větší melodické nadýchanosti je vlastně zcela v zaběhlé normě (a vůbec nemluvě o tom, že Ray tehdy naprosto přesně odhadla i to, že Brainstorm dodrží svůj téměř pravidelný rytmus vydávání desek). Co (a proč) na tom chcete měnit, když v téhle formě kapela ani v jednom kousku nesleze pod poměrně vysoko nastavenou laťku a přitom sype z rukávu slušnou porci potenciálních hitovek?

Těm vévodí jeden z nejpestřejších kousků alba, výpravná „Jeanne Boulet (1764)“, které je naprosto přirozeně nejdelší částí kolekce a v každém okamžiku má co nabídnout – rozvinutí se z deštivého atmosférična, poetického vybrnkávání a posmutněle měkkého zpěvu, přes velmi chytlavé brumendo a masivně valivé tempo, k agresivně sekanému riffu, Andyho řádně přibroušeným hlasivkám, či živému a výborně vystupňovanému kytarovému sólu, až dojde i na extaktické vyvrcholení ve velmi vzdušném refrénu (ve kterém však ten agresivní brousek nijak neměkne). Ale ani ti další potencionální kandidáti – velmi chytlavé „Ravenous Minds“ s vtahujícím téměř a capella úvodem, živě optimistickým riffem, lehce tajemnějším Andyho projevem a důmyslným střídáním tempa, „When Pain Becomes Real“ s až písničkářským úvodem a následnou divokou explozí, kde Brainstorm suverénně demonstrují, jak dobře dokážou své nápady emotivně vyhrotit bez toho, aby ztratili něco z chytlavé melodičnosti, závěrečná posmutněle optimistická pocitovka „The Path“ s příjemně agresivním podkladem, či (a to především) houpavě důrazná „The Four Blessing“ s velmi čitelným riffově vlezlým (v pozitivním slova smyslu) motivem, jasně strukturovaným refrénem s ideálně skandovatelnou halekací pasáží. A co zejména na téhle desce zabírá, to je naprosto natlakovaná energie, která ani na okamžik nepolevuje (dokonce i vokální Franckova obratnost zůstane v seznamu lákadel tentokrát až na druhém místě).

S citací Ray jsme tohle pojednání začali, s citací Ray jej i skončíme –Brainstorm hrají na jistotu tím nejsympatičtějším způsobem. Je dobře, když najdete svou parketu a nebojíte se využít všech jejích předností. A přesně to se na „Midnight Ghost“ děje.

Savapip             


www.brainstorm-web.net

YouTube ukázka - The Pyre

Seznam skladeb:
1. Devil`s Eye
2. Revealing the Darkness
3. Ravenous Minds
4. The Pyre
5. Jeanne Boulet (1764)
6. Divine Inner Ghost
7. When Pain Becomes Real
8. The Four Blessings
9. Haunting Voices
10. The Path

Sestava:
Andy B. Franck – zpěv
Milan Loncaric – kytary
Torsten Ihlenfeld – kytary
Antonio Ieva – basa
Dieter Bernert – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 51:38
Label: AFM Records
Země: Německo

Diskografie:
1997 – Hungry
1998 – Unholy
2000 – Ambiguity
2001 – Metus Mortis
2003 – Soul Temptation
2005 – Liquid Monster
2008 – Downburst
2009 – Memorial Roots
2011 – On the Spur of the Moment
2014 – Firesoul
2016 – Scary Creatures
2018 – Midnight Ghost

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.10.2018
Přečteno: 1395x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Brainstormjsou jako AC/DC,...22. 10. 2018 15:28 b.wolf
Nová deska se...21. 10. 2018 18:58 Bubák
orreJo, jak již bylo...21. 10. 2018 12:53 Magnuss
No právě, tolik...21. 10. 2018 8:45 orre
orreAndy v Branistorm...20. 10. 2018 19:51 Magnuss


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16676 sekund.