10.12.2018
AGE OF ARTEMIS
Brazilská kapela stanovila datum vydání nové, v pořadí ..více

10.12.2018
VISION DIVINE
Novinka italské power-progmetalové kapely vyjde příští ..více

10.12.2018
DREAM THEATER
Hvězdy progresivního rock/metalu ohlásili, že 22. února ..více

10.12.2018
NIGHTRAGE
Řecko-švédští metalisté ohlásili na 29. března nové ..více

10.12.2018
NASTY RATZ
Tuzemští hairmetalisté se rozešli s kytaristou Mickem ..více

9.12.2018
CHILDREN OF BODOM
První ukázka z nadcházejícího alba "Hexed" (8. březen) ..více






MARIUS DANIELSEN´S LEGEND OF VALLEY DOOM PART II.
„Strhující speedmetalové téma startuje kleno ..

TANK - Sturmpanzer
Poslechl jsem do konce, ale byla to fuška. Zvuk n ..

VEONITY - Legend Of The Starborn
Nevim, me to treba vubec nebavi. Dal jsem desku 2x ..

TANK - Sturmpanzer
Tohle doporucuji pro studijni ucely, fakt bizar :- ..

VEONITY - Legend Of The Starborn
Podepsan ja :-) ..

VEONITY - Legend Of The Starborn
Nejvyssi power metalova jakost. To, jak zpiva Ande ..

PALACE - Binary Music
sunstrom: Mne se zatim nejvic libilo album Taste - ..

PALACE - Binary Music
Pro me rozhodne nejlepsi AOR dilo tohoto roku. 10/ ..

TANK - Sturmpanzer
mne sa páči ..

MARIUS DANIELSEN´S LEGEND OF VALLEY DOOM PART II.
naprostá fantazie! 10/10 ..




Za poslední měsíc:
NANOWAR OF STEEL - Stairway to Valhalla
1442x

WISHMASTERS - Afterworld
1336x

MOTORBAND - Restart
1034x

VEONITY - Legend Of The Starborn
988x

MARIUS DANIELSEN´S LEGEND OF VALLEY DOOM PART II.
920x

Ace FREHLEY - Spaceman
915x



15.12.2018
COLP, DIPHTERIA, LIKE FOOL..
české budějovice , začátek od:21:00, vstupné: 150

21.12.2018
DEAD DANIELS, SWEET LEOPARD..
Rock Club KAIN, Praha, začátek od:20:30, vstupné: 100 Kč

25.12.2018
NAŠROT, NONSENSE, DENUDACE. ..
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:20:00, vstupné: 150 / 200



článků celkem: 6684
recenzí: 5443
reportů: 540
rozhovorů: 363













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BRAINSTORM - Midnight Ghost

Brainstorm budou vždycky Brainstorm, i kdyby se zbytek světa stavěl na hlavu. Tuhle geniální a naprosto výstižnou charakteristiku německé party, seskupené kolem skvělého pěvce Andyho B. Francka, použila kolegyně Ray k hodnocení dva roky starého alba „Scary Creatures“ a ani na aktuální desce „Midnight Ghost“ není nutné na ní měnit jediné písmenko. V té samé sestavě hrají Brainstorm už jedenáct let, tu samou skladatelskou matrici používají ještě déle, to samé nadšení a zápal pro vlastní tvorbu z nich září prakticky bez ustání a ten malinkatý příklon k větší melodické nadýchanosti je vlastně zcela v zaběhlé normě (a vůbec nemluvě o tom, že Ray tehdy naprosto přesně odhadla i to, že Brainstorm dodrží svůj téměř pravidelný rytmus vydávání desek). Co (a proč) na tom chcete měnit, když v téhle formě kapela ani v jednom kousku nesleze pod poměrně vysoko nastavenou laťku a přitom sype z rukávu slušnou porci potenciálních hitovek?

Těm vévodí jeden z nejpestřejších kousků alba, výpravná „Jeanne Boulet (1764)“, které je naprosto přirozeně nejdelší částí kolekce a v každém okamžiku má co nabídnout – rozvinutí se z deštivého atmosférična, poetického vybrnkávání a posmutněle měkkého zpěvu, přes velmi chytlavé brumendo a masivně valivé tempo, k agresivně sekanému riffu, Andyho řádně přibroušeným hlasivkám, či živému a výborně vystupňovanému kytarovému sólu, až dojde i na extaktické vyvrcholení ve velmi vzdušném refrénu (ve kterém však ten agresivní brousek nijak neměkne). Ale ani ti další potencionální kandidáti – velmi chytlavé „Ravenous Minds“ s vtahujícím téměř a capella úvodem, živě optimistickým riffem, lehce tajemnějším Andyho projevem a důmyslným střídáním tempa, „When Pain Becomes Real“ s až písničkářským úvodem a následnou divokou explozí, kde Brainstorm suverénně demonstrují, jak dobře dokážou své nápady emotivně vyhrotit bez toho, aby ztratili něco z chytlavé melodičnosti, závěrečná posmutněle optimistická pocitovka „The Path“ s příjemně agresivním podkladem, či (a to především) houpavě důrazná „The Four Blessing“ s velmi čitelným riffově vlezlým (v pozitivním slova smyslu) motivem, jasně strukturovaným refrénem s ideálně skandovatelnou halekací pasáží. A co zejména na téhle desce zabírá, to je naprosto natlakovaná energie, která ani na okamžik nepolevuje (dokonce i vokální Franckova obratnost zůstane v seznamu lákadel tentokrát až na druhém místě).

S citací Ray jsme tohle pojednání začali, s citací Ray jej i skončíme –Brainstorm hrají na jistotu tím nejsympatičtějším způsobem. Je dobře, když najdete svou parketu a nebojíte se využít všech jejích předností. A přesně to se na „Midnight Ghost“ děje.

Savapip             


www.brainstorm-web.net

YouTube ukázka - The Pyre

Seznam skladeb:
1. Devil`s Eye
2. Revealing the Darkness
3. Ravenous Minds
4. The Pyre
5. Jeanne Boulet (1764)
6. Divine Inner Ghost
7. When Pain Becomes Real
8. The Four Blessings
9. Haunting Voices
10. The Path

Sestava:
Andy B. Franck – zpěv
Milan Loncaric – kytary
Torsten Ihlenfeld – kytary
Antonio Ieva – basa
Dieter Bernert – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 51:38
Label: AFM Records
Země: Německo

Diskografie:
1997 – Hungry
1998 – Unholy
2000 – Ambiguity
2001 – Metus Mortis
2003 – Soul Temptation
2005 – Liquid Monster
2008 – Downburst
2009 – Memorial Roots
2011 – On the Spur of the Moment
2014 – Firesoul
2016 – Scary Creatures
2018 – Midnight Ghost

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.10.2018
Přečteno: 896x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Brainstormjsou jako AC/DC,...22. 10. 2018 15:28 b.wolf
Nová deska se...21. 10. 2018 18:58 Bubák
orreJo, jak již bylo...21. 10. 2018 12:53 Magnuss
No právě, tolik...21. 10. 2018 8:45 orre
orreAndy v Branistorm...20. 10. 2018 19:51 Magnuss


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17372 sekund.