16.07.2019
NIGHTWISH
Po dvaadvaceti letech opouští fnské NIGHTWISH bubeník ..více

15.07.2019
PORTA INFERI
Novinka české power-progové formace ponese titul "Alive" ..více

15.07.2019
EVEN FLOW
Italští power-progresivci zveřejnili první ukázku z ..více

14.07.2019
MIRRORPLAIN
Album "Lost In Plain" německých MIRRORPLAIN vyjde v ..více

14.07.2019
OPETH
Svébytná umělecká formace zveřejní 27. září novinku ..více

13.07.2019
KORPIKLAANI
Finští folkaři zveřejnili více






PANTERA - Cowboys from Hell
Určitě není nejslabší kousek, právě naopak ..

MICHAEL SCHENKER FEST - Resurrection
10/10 ..

HARLEJ - Hodný holky zlý kluky chtěj
Toto může poslouchat jen vymaštěný kokot a vi ..

VISION DIVINE – The 25th Hour
Trvalo mi 12.rokov kym som objavil tento super alb ..

MAJESTY - Legends
Hodne slusny. Chvilema tam slysim Orden Ogan, jeji ..

BLAZON STONE - Down In The Dark
Pokud umíš hrát na nástroj a zaposloucháš se ..

PANTERA - Cowboys from Hell
tak jsem si to poslechl, bohužel... Groove, to fa ..

PANTERA - Cowboys from Hell
Tak teď už musí dostat ale 10/10 všechna násl ..

BLAZON STONE - Down In The Dark
"Running Wild jsou mrtví.... ať žijí Blazon St ..

PANTERA - Cowboys from Hell
jo, mam to podobně, The Sleep patří k nejlepš ..




Za poslední měsíc:
Marko HIETALA - Mustan Sydämen Rovio
1130x

MAJESTICA - Above The Sky
944x

TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
915x

DEF LEPPARD, WHITESNAKE - Praha, O2 Aréna, 17. 6. 2019
827x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
744x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
721x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7056
recenzí: 5766
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BATTLE BEAST - No More Hollywood Endings

Ať už termíny vydání desek tam nahoře plánuje kdokoliv, v případě dua finských Bestií mu do toho mluvil pěkně poťouchlý rarášek. Přece jen když v únoru vyjde deska Kabanenova spolku Beast In Black a jen měsíc později ji následuje s novinkou i jeho původní formace Batle Beast, je jasné, že se přímému srovnávání nevyhnete. Obzvlášť s vědomím, že obě kapely se snaží do svého projevu natlačit docela slušnou porci diskotékových vlivů, takže jejich skočná, moderní a líbivá produkce si není až tak úplně vzdálená.

Battle Beast na dva roky starém albu „Bringer Of Pain“ na téhle cestě zašli hodně daleko. Dokonce bych se nebál polemizovat i o určitém škobrtání o bludný kořen, vedoucí k prvoplánově kolotočářskému diskoparketu, ze kterého naštěstí kapelu do (kovové) snesitelnosti vykopávala bruska u mikrofonu Noora Louhimo. Na aktuálním „No More Hollywood Endings“ Battle Beast zatáhli trochu za brzdu, což na jedné straně slušně otupilo porci diskotékových pozlátek a na straně druhé odělo Battle Beast do lehce symfonického hávu, ve kterém připodobňování k Nightwish není (s určitou dávkou fantazie) úplně od věci. Stále mi však nejde na rozum, proč se Battle Beast snaží držet Nooru Louhimo na řetězu – jistě, ona třeba v úvodní nadýchané a šťavnatě melodické „Unbroken“ zní velmi svěže a v tom symfonickém nádechu chvílemi až noblesně, ale i tak lehce ztrácí v porovnání s „The Golden Horde“, v níž po prokousání se přes úvodní diskomrak celá kapela nekompromisně zdivočí a Noora se ocitne na své parketě, kde je prostě nezaměnitelná. Živelná energie a výbušnost, která z téhle skladby stříká (a není to na téhle desce naposledy), velmi účinně nakopává snadno zapamatovatelnou melodii a Battle Beast tak trochu (byť pochopitelně i do téhle střely pustí trochu sladkého uvolnění) opisují kruh zpátky ke svým kořenům. Odpověď na to, zda se k nim opravdu chtějí vracet, však dá už následující klokotavá „World On Fire“, do níž Battle Beast sice (tak jako do většiny svých skladeb) pumpují vytrvale testosteron, ale fakt, že že u nich už bude asi pořád pulsovat dominantní diskorytmus, se nezmění. To potvrzuje třeba slaďoučká a symfonicky nakašírovaná balada „Bent And Broken“, prvosignální „Eden“, či taneční „Unfairy Tales“. Důmyslnější zacházení s atmosférou, nejlépe charakterizovaná pompou a výpravností v „Raise Your Fist“ dává šanci na to, že Battle Beast nebudou chtít skončit jen u rytmem pulsujících tanečků.

V porovnání s minulou deskou jsou Battle Beast na „No More Hollywood Endings“ trochu dospělejší a serióznější, což jim rozhodně svědčí a hrají to trochu víc na všechny strany, což se také jeví (alespoň tedy pokud není disko vaší nejoblíbenější položkou menu Battle Beast) jako pozitivum. A to slibované srovnání s Beast In Black? Eh, spokojme se s konstatováním, že na obě kapely se dá dobře tancovat…

Savapip             


www.battlebeast.fi

YouTube ukázka - No More Hollywoods Ending

Seznam skladeb:
1. Unbroken
2. No More Hollywood Endings
3. Eden
4. Unfairy Tales
5. Endless Summer
6. The Hero
7. Piece of Me
8. I Wish
9. Raise Your Fists
10. The Golden Horde
11. World on Fire
12. Bent And Broken
13. My Last Dream

Sestava:
Noora Louhimo- zpěv
Juuso Soinio - kytara
Joona Björkroth - kytara
Eero Sipilä - baskytara
Janne Björkroth - klávesy
Pyry Vikki - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 53:29
Label: Nuclear Blast
Země: Finsko

Diskografie:
2011 – Steel
2013 – Battle Beast
2015 – Unholy Savior
2017 – Bringer Of Pain
2019 – No More Hollywood Endings

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 22.05.2019
Přečteno: 634x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
to htaedas: čteš...22. 05. 2019 17:07 Savapip
BBTato recence je...22. 05. 2019 15:35 Petronius
Připadá mi, že...22. 05. 2019 9:49 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20886 sekund.