TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DENNER`S INFERNO - In Amber

"To, že se Mercyful Fate vrací zpět na scénu, jsem se dozvěděl tři dny předtím, než to oznámili," postěžoval si kytarista Michael Denner, který překvapivě není součástí tohoto comebacku. Ten sice dostal trochu hořkou příchuť, když rakovině podlehl basista Timi Hansen, ovšem pro Dennera je bolestivý i tak. Byl to totiž on, kdo spolu s Hankem Shermannem definoval zvuk této dánské legendy a minimálně prvními dvěma alby "Melissa" a "Don`t Break The Oath" ovlivnil obrovským způsobem celosvětovou metalovou scénu. Denner byl i součástí prvního reunionu na začátku devadesátých let, ovšem za pár let (údajně kvůli sporům s Kingem Diamondem) kapelu opustil, aby jeho místo zaujal Mike Wead. Ten na tomto postu stojí i teď a Denner, pokud chce stále hrát, musí hledat jiná východiska. Jedním z nich je bezesporu projekt Denner`s Inferno, protože o tom, že by v současné době pokračovala kapela Denner/Shermann (podle názvu je jasné, kdo je zde těmi hlavními členy), nemůže být kvůli reunionu Mercyful Fate řeč.

Práce Michaela Dennera v Mercyful Fate je dost dobře známá. I jeho členství v Denner/Shermann bylo ve své době důkladně probráno a zejména v rámci EP debutu "Satan`s Tomb" překvapilo moderním vyzněním. Angažmá amerického zpěváka Chandlera Mogela známého především z hardrockových Outloud však naznačilo, že se půjde jinou cestou. Nečekaně působí i angažování bubeníka Bjarneho T. Holma, tedy člověka, který na rozdíl od Dennera k reunionu Mercyful Fate byl přizván.

Kdo by čekal něco ve stylu Mercyful Fate (což je samozřejmě kvůli absenci Kinga Diamonda holý nesmysl), bude krutě zklamán. Zrovna tak ten, kdo by od "In Amber" chtěl pokračování Denner/Shermann. S touhle deskou se šestistrunný principál vrací mnohem více do minulosti, ještě před Mercyful Fate. Do doby, kdy dozrával starý hard rock sedmdesátých let a o slovo se hlásila už mladá krev Nové vlny britského heavy metalu. Takže to, co naznačilo letošní EP "Fountain OF Grace", které obsahovalo překvapivou coververzi "Rock Candy" od Montrose, dotahuje "In Amber" do konce. A tahle cesta časem rozhodně není špatná, přestože je dost nečekaná.

Ozvěny Mercyful Fate jsou zde samozřejmě slyšet, zejména na začátku alba, kdy se rozjede úvodní "Matriarch" riffem, který by se mohl dát najít třeba na "Melisse" nebo v "Fountain Of Grace". "Sometimes" nebo "Veins Of The Night" pak Dennerovu nejslavnější štaci připomínají trochu děsivou atmosférou, Mogel zde rovněž trochu přitvrzuje svůj hlas. Ovšem tyhle heavymetalové skladby jsou v menšině. Většinou jde kapela ještě více do minulosti, do sedmdesátých let. Jako kdyby chtěl Denner ukázat, že právě zde leží jeho kořeny a proto například "Loser" nese otisk párplovské éry s Coverdalem a Hughesem nebo výtečná "Taxman (Mr. Thief)" zní, jako kdyby byla ovlivněna melodikou Foreigner z dob jejich prvních tří alb. Tyhle dva zdánlivě nesourodé světy do sebe na "In Amber" zapadají a i když se o nahrávce v žádném případě nedá mluvit jako o počinu revolučním a v Dennerově kariéře jednom z nejlepších, poslouchá se tahle kolekce docela příjemně.

Tohle album zní tak, že si jej čtveřice muzikantů nahrála pro vlastní potěšení, nikoliv že chtěla přijít s třeskutě nabušenou a ambiciózní nahrávkou. Pokud však chcete zažít výlet do minulosti, který je ozdoben výbornými muzikantskými výkony a nekonfliktními skladbami, nešlápnete s "In Amber" vedle. Otázka však je, nakolik tak příjemné a nekonfliktní věci chce člověk slyšet od někoho, kdo natočil "Come To The Sabbath"...

Jan Skala             


FB DENNER`S INFERNO

YouTube ukázka - Fountain Of Grace

Seznam skladeb:
1. Matriarch
2. Fountain Of Grace
3. Up And On
4. Sometimes
5. Taxman (Mr .Thief)
6. Veins Of The Night
7. Run For Cover
8. Pearls On A String
9. Loser
10. Castrum Doloris

Sestava:
Chandler Mogel - zpěv
Michael Denner - kytara
Flemming Muus - baskytara
Bjarne T. Holm - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 42:59
Label: Mighty Music
Země: Dánsko/USA
Žánr: hard rock

Diskografie:
2019 - In Amber

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.12.2019
Přečteno: 1595x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Kdyby Denner...3. 01. 2020 22:58 orre
Nebýt smrti Timiho...3. 01. 2020 19:08 Pepsi Stone
Výborně se to...3. 01. 2020 17:45 orre
Slyšel jsem a i...7. 12. 2019 22:26 Mirdasm


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09151 sekund.