26.01.2020
DYNAZTY
Švédští metalisté vydají 3. dubna novinku s titulem ..více

26.01.2020
HAZZERD
Kanadské thrashmetalové těleso vydalo album "Delirium", ..více

26.01.2020
DEATH
Zemřel někdejší bubeník deathmetalových legend Sean ..více

26.01.2020
THE MARS VOLTA
Bývalý basista těchto dnes už neexistujících ..více

26.01.2020
WINGER
Nová deska těchto amerických hardrockerů je na cestě. V ..více

26.01.2020
BENEATH MY SINS
Novinka francouzských BENEATH MY SINS "I Decide" vyjde ..více






LIMETALL - Znamení
nerieste kokot*ny, tito borci su davno za zenitom, ..

LIMETALL - Znamení
B. Wolf : Možná kdybych si koupil jako první a ..

LIMETALL - Znamení
skončil v den, kdy odešel navždy S. Hranický . ..

RAGE - Wings Of Rage
no vida a já to měl přeně naopak :-). Ale v Pr ..

LIMETALL - Znamení
L.P. byl ze skupiny odejit, jako uznavany a profes ..

LIMETALL - Znamení
Jméno jsem opravil, díky za upozornění. Co se ..

RAGE - Wings Of Rage
Tak tak, zdání klame. ..

RAGE - Wings Of Rage
po prvním poslechu mi tahle deska prisla takova n ..

Radek SLADKÝ (TÖRR) - Letos bychom chtěli vydat novou desku
Ahoj, osobně taky Torr,Debustrol, Kryptor atd del ..

LIMETALL - Znamení
Mistr pera psaciho, Bubenik se jmenuje Lukas Pavli ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Osobní setkání s idoly z dětství je zážitek, který se ti z paměti nikdy nevymaže
4015x

DEBUSTROL - Neuropatolog
1971x

DEBUSTROL - Chytrá past
1326x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pepsi Stone
1143x

Redaktorská bilance roku 2019 - Pagan
1126x

DEBUSTROL - Vyhlazení
1103x



03.04.2020
MOTÖRHEAD Czech Republic revival JUDAS PRIEST revival Praha IRON MAIDEN reviv..
kc semilasso, začátek od:18:00, vstupné: 290

12.06.2020
GOSPEL OF THE FUTURE, DROM, OR, atd......
Dub nad Moravou, začátek od:13:00, vstupné:



článků celkem: 7403
recenzí: 6067
reportů: 570
rozhovorů: 388













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


EUROPE - Prisoners In Paradise

Někdy bývají cesty osudu naprosto nevyzpytatelné. Kdo by v roce 1985 vsadil na to, že Europe budou o rok později jedním z největších hudebních trháků? Kdo by jen o pět let později, v době, kdy Europe představili výborné album „Prisoners In Paradise“, uvěřil tomu, že nad švédskou pěticí se začíná stahovat černý mrak, v jehož důsledku se kapela rozejde? A kdo by si tipnul, že se ve své nejslavnější sestavě Europe po letech znovu sejdou, aby v neměnném složení pokračovali až do dnešních dnů? Kdo by hádal, že největší úspěch kapela získá zásluhou alba, které je z celé diskografie nejvzdálenější jejich rockové podstatě? Kdo by uvěřil tomu, že Europe najdou chuť a odvahu zcela rezignovat na pozlátka a znovu se ke své podstatě vrátit?

Tak, jak s „The Final Countdown“ byli Europe v nejlepší dobu na nejlepším místě, tak s „Prisoners In Paradise“ se karta zcela otočila. Europe dospěli, byli plni nápadů, zněli ohromně sebevědomě a nepotřebovali k tomu žádné „popové“ berličky. Jejich páté album je tak jednoznačně nejvyzrálejší položkou první etapy života kapely, ve které ještě navíc zůstal plně zachován osobitý punc hitovosti, mladického nadšení a spontánnosti. Přesně takhle „Prisoners In Paradise“ působí. Hlavní zásluhu na tom mají žhavá „All Or Nothing“ s kousavým riffem, jedovatým vokálem, podpořeným kontrastními nasládlými sbory a ohromně silným refrénem (fakt, že zdaleka ne naposled si na tomto albu můžete zavzpomínat na nejsilnější chvilky amerických Warrant lze přičíst spolupráci s producentem Beau Hillem), vláčnější titulní naléhavá skladba s jednou z nejsilnějších kooperací kytary a kláves (a že to je disciplína, ve které Europe tradičně vynikají), ostřejší staromilská a dravá rockovka „Got Your Mind in the Gutter“ (právě tady lze zmíněné Warrant přímo nahmatat, ostatně Beau Hill je jedním ze spoluuatorů skladby) a zejména finální „Girl From Lebanon“ s naprosto pohlcující atmosférou (úžasně mrazivou a přitom poměrně nenápadně se tvářící) a dokonalou gradací.

To, že doba podobně laděné muzice nepřála, se podepsalo na tom, že tentokrát se žádný hitparádový úspěch nekonal. Pouze v domovském Švédsku (kterému však muzikanti dali - údajně pod hrozbou vysokých daní a možnému angažmá v řadách armády – vale) se album vyšplhalo alespoň na chvost první desítky. Nic to však nemění na tom, že „Prisoners In Paradise“ je velmi silná deska. Nezájem o melodický rock i únava z mnohaletého kolotoče na cestách však vedly k tomu, že Europe dospěli k rozhodnutí, že je nejvyšší čas si od sebe odpočinout...

Savapip             

"Vrátím se ke svým švédským kořenům," hlásil na začátku devadesátých let Joey Tempest, když oznamoval, že další deska ponese název "Prisoners In Paradise". Ale co jsou ty švédské kořeny? Mohli si fanoušci myslet, že se Europe vrátí do dob debutu nebo "Wings Of Tomorrow"? Chyba lávky. "Prisoners In Paradise" sice zní tvrději než "The Final Countdown" a "Out Of This World", ale orientace na americký trh je znát možná nejsilněji ze všech alb Europe. "Prisoners In Paradise", i když jim v době vydání komerčně zlomila vaz, je pravděpodobně nejvyspělejší album jejich první éry. Jsou tu naprosto skvělé a výtečně napsané hity typu "Halfway To Heaven", "Talk To Me", "Got Your Mind The Gutter", "Girl From Lebanon" nebo dvě ultimativní balady "Homeland" a především "I`ll Cry For You". Tady do sebe vše zapadlo, včetně toho, že Tempest k tvorbě pustil jak Kee Marcella, tak externí skladatele. Vše ale bylo marné. "Prisoners In Paradise" komerčně (i přesto, že se možná jedná o úplně nejlepší desku Europe) naprosto propadlo a poslalo kapelu dočasně na smetiště dějin.

Pepsi Stone 10/10

www.europetheband.com

YouTube ukázka - Prisoners In Paradise

Seznam skladeb:
1. All Or Nothing
2. Halfway to Heaven
3. I`ll Cry For You
4. Little Bit Of Lovin`
5. Talk To Me
6. Seventh Sign
7. Prisoners In Paradise
8. Bad Blood
9. Homeland
10. Got Your Mind In The Gutter
11. `Til My Heart Beats Down Your Door
12. Girl From Lebanon

Sestava:
Joey Tempest - zpěv
Kee Marcello- kytara
John Levén - baskytara
Mic Michaeli - klávesy
Ian Haugland - bicí

Rok vydání: 1991
Čas: 54:53
Label: Epic Records
Země: Švédsko

Diskografie:
1983 - Europe
1984 - Wings Of Tomorrow
1986 - The Final Countdown
1988 - Out Of This World
1991 - Prisoners In Paradise
2004 - Start From The Dark
2006 - Secret Society
2009 - Last Look At Eden
2012 - Bag Of Bones
2015 - War Of Kings
2017 - Walk The Earth

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.11.2019
Přečteno: 1271x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Jednoznačně...8. 12. 2019 22:25 orre
8,5/10Zdá se mi to deska...2. 12. 2019 7:53 The Keeper XIV.
Tahle deska je pro...1. 12. 2019 13:40 Bubák
Vynikající album......i když u mě...29. 11. 2019 12:09 Kolík
TenkrátBylo to vlastně...28. 11. 2019 20:32 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18995 sekund.