TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




IN THIS MOMENT - Mother

Co zajímavého lze spatřovat na americké kapele In This Moment? Kdyby se to shrnulo velmi povrchně, tak vůbec nic. In This Moment je parta, která zastupuje aktuální americkou rockovou scénu. Vyrostla na metalcoru prvních let tohoto tisíciletí, přidává trochu gotiky, industriálu, nádechu alternativního rocku a post-grunge a ve svém středu má atraktivní zpěvačku Marii Brink. Tedy nic nového pod žhavým kalifornským sluncem. Kapel, které využívají podobného modelu, je dnes v Americe dvanáct do tuctu a většinou se jedná o hrubě neoriginální spolky, které těží ze vzhledu své ústřední postavy a nabízejí hudbu, která se jen stěží přehoupne přes hranici průměrnosti. Takoví byli na svých prvních albech i In This Moment…

Jejich desky „Beautiful Tragedy“, „The Dream“ či „A Star-Crossed Wasteland“ nabízely materiál, který lze těžko označit za výborný. Tehdy byli In This Momenet jen jednou kapelou z mnoha. Profilovat se začali s přelomovým albem „Black Widow“, které sice také nepatří mezi klenoty scény (to ostatně žádná z jejich desek, včetně novinky „Mother“), ale nabídlo už pestřejší a barevnější tvář kapely. Začaly se více projevovat gotické a industriální vlivy, zbytečná tvrdost šla trochu stranou a In This Moment začali dospívat. Stále větší renomé si začínali získávat i jako koncertní kapela, neboť se objevovali po boku Korn, Hellyeah nebo Roba Zombieho. Možná to byla přesně ta škola, jakou kapela potřebovala k větší profesionalitě, lepšímu pochopení vlastní hudby a sebereflexi.

To se odráží i na novince „Mother“. Na ní jdou In This Moment na věc vcelku chytře. Opět hlavní roli nehraje primitivní tvdost, ale zejména emoce, které jsou zejména v případě titulní (a nejlepší) skladby velice silné. Maria Brink se v ní (pokolikáté už?) vypořádává se svým nelehkým dětstvím, když sama ve čtrnácti letech otěhotněla a následně pomáhala i své vlastní matce z drogové závislosti. V tu chvíli je atmosféra vypjatá na maximum, emoce pulzují a vy jasně víte, že máte co do činění s vrcholem alba. Právě zde je ta největší síla současných In This Moment. Není ve skladbách jako „In Between“ nebo „As Above, So Below“, které odrážejí dávné metalcorové řinčení. Nakonec není ani v coververzi slavné „We Will Rock You“ od Queen, kde hostují další dvě vokalistky, Lzzy Hale z Halestorm a Taylor Momsen z The Pretty Reckless. Verze In This Moment je (až na zvuk) poplatná originálu a nemá takovou sílu, jako když ji přehráli například Warrant nebo Pink Cream 69.

In This Moment dnešních dnů jsou nejpřesvědčivější ve skladbách, které mají vzdušnější aranže a větší výpovědní hodnotu. Nad všemi sice ční titulní věc, ale jsou zde „Legacy“, „God Is She“ a závěrečná klavírní „Into Dust“, kde kapela opět hraje na citlivější notu. Povedl se i druhý cover alba „Fly Like An Eagle“ z roku 1976 od prastarých amerických rockerů Steve Miller Band. In This Moment této skladbě dali vlastní tvář, originálu se drží jen ve styčných bodech a tím dělají tuhle věc mnohem zajímavější, než je v jejich podání „We Will Rock You“. Zmíněná pětice skladeb tak může sloužit jako výkladní skříň tohoto alba a jako vzor toho, že se tahle kapela dokáže posouvat k větší propracovanosti a uvěřitelnosti.

„Mother“ je dost dobře nejlepší album této kalifornské kapely, přestože se znovu nejedná o bez výhrad skvělé dílo. Možná jednou se ho od této kapely dočkáme, protože se k němu pomalu posouvá. Pokrok je zřetelný, ovšem o tom, že by se kapela blížila mílovými kroky k označení hegemonem scény, se mluvit nedá. Jestliže se však v minulosti dala odškrtnout jako zbytečná položka na rockovém poli, tak dnes už to neplatí.

Jan Skala             


www.inthismomentofficial.com

YouTube ukázka - Mother

Seznam skladeb:
1. The Beginning (Interlude)
2. Fly Like An Eagle
3. The Red Crusade (Interlude)
4. In Between
5. Legacy
6. We Will Rock You
7. Mother
8. As Above, So Below
9. Born In Flames
10. God Is She
11. Holy Man
12. Hunting Grounds
13. Lay Me Down
14. Into Dust

Sestava:
Maria Brink - zpěv, klávesy
Chris Howorth - kytara
Randy Wietzel - kytara
Travis Johnson - baskytara
Kent Diimmel - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 54:25
Label: Roadrunner
Země: USA
Žánr: alternative rock/metal

Diskografie:
2007 - Beautiful Tragedy
2008 - The Dream
2010 - A Star-Crossed Wasteland
2012 - Blood
2014 - Black Widow
2017 - Ritual
2020 - Mother

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.05.2020
Přečteno: 1864x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
In This MomentSouhlas s Meresem,...30. 12. 2020 20:02 dadaft
No, ja si dovolím...29. 05. 2020 19:44 Meres


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10065 sekund.