TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ROYAL HUNT - The Mission

John West strávil v Royal Hunt v jejich více než třicetileté historii pouhých osm let, přesto se do ní nesmazatelně zapsal. Nejen tím, že se ještě donedávna mohl pyšnit tím, že byl tím pěvcem, který v řadách kapely nazpíval nejvíc desek (o tento primát jej nakonec připravil navrátilec D.C. Cooper), ale hlavně tím, že se podílel i na tom nejsilnějším albu, které kdy parta kolem Andrého Andersena dala dohromady. Sice se může zdát trochu podivná strategie konceptu spojeného s „Marťanskou kronikou“ Raye Bradburyho, v jehož rámci Royal Hunt nejprve vydali singl „Intervention“, který následovalo album „The Mission“ a celou trilogii uzavřelo EP „The Watchers“, jehož stěžejní částí se opět stala skladba „Intervention“, tentokrát v plné téměř čtvrthodinové verzi, doplněná živými i novými verzemi starších skladeb ve Westově podání, díky čemuž se Royal Hunt hrdě bijí v hruď, že EP „The Watchers“ je dost možná nejdelším épíčkem v hudebních dějinách. Zásadním bodem však samozřejmě bylo šesté řadové album „The Mission“, na kterém do sebe vše zásadní (tedy autorská forma Andrého Andresena i muzikantská kondice - téměř - všech zúčastněných) zapadlo zcela dokonale.

Netroufám si odhadovat, nakolik přesně André Andersen zachytil literární předlohu, ale melodická lehkost, bohatá nápaditost, celková dramatičnost a chytrá struktura, v níž jsou jednotlivé skladby téměř pravidelně propojovány krátkými instrumentálními mezihrami, plně vynahradí případný nesoulad s Bradburyho dílem. Dokonce se jí podaří i téměř plně zamaskovat fakt, že Royal Hunt i nadále zápolili s pozicí u bicích. Po odchodu Allana Sorensena si na desce zahráli Kenneth Olsen a Kim Johanesson, jejichž vklad však není příliš nápaditý, čímž dává plně vyniknout Andrého klávesové kreativitě i Kjaerově kytarovému nadhledu a rozvážnosti, na druhou stranu nijak neomezuje a nebrzdí rozlet skladeb, takže v jejich případě byl účel zcela splněn. Zmínit je třeba i návrat vokalistky Marie McTurk, neboť jiskřivá kooperace suverénního Johna Westa s vokalisty je jedním z nejpřitažlivějších elementů alba „The Mission“, k dokonalosti dotažená například v rozvážně atmosférické a úžasně vygradované „The Judgement Day“, v níž se řezavý Westův hlas (to úžasné opakované vyhrocení v závěru písně!) dokonale prolíná se sametovými přihrávkami a ve které majestátnost ve volnějším tempu podtrhne důstojné a přitom emotivní kytarové sólo i něžný piánový ocásek, ústící do klasikou vonící intermezza „Metamorphosis“, či v akční, natlakované a dynamicky neposedné „Surrender“. Do tradičního výrazu kapely se podaří ideálně zapasovat i syrovější a přízemnější „Out Of The Reach“ s výraznou basou, bouřlivé akční drama „World Wide War“, či finální kousanec „Total Recall“ se šťavnatým Wesovým ječákem, agresivním kytarovým riffem, pichlavými klávesami a depresivním závěrem.

Pokud bylo album „Fear“ jakýmsi hledáním cesty nového zpěváka k Andersenovým skladatelským chutím, na albu „The Mission“ se možnosti a schopnosti hlavních aktérů naplno potkaly a umožnily tak tradičnímu Andersenově skladatelskému rukopisu znít znovu nesmírně svěže.

Savapip             


www.royalhunt.com

YouTube ukázka - The Mission

Seznam skladeb:
1. Take Off
2. The Mission
3. Exit Gravity
4. Surrender
5. Clean Sweep
6. Judgement Day
7. Metamorphosis
8. World Wide War
9. Dreamline
10. Out of Reach
11. Fourth Dimension
12. Days of No Trust
13. Total Recall

Sestava:
John West - zpěv
Jacob Kjaer - kytara
Steen Mogensen - baskytara
André Andersen – klávesy

Hosté:
Kenneth Olsen - bicí
Kim Johanneson - bicí

Rok vydání: 2001
Čas: 51:48
Label: Frontiers Records
Země: Dánsko

Diskografie:
1992 – Land Of Broken Hearts
1993 – Clown In The Mirror
1995 – Moving Target
1997 – Paradox
1999 – Fear
2001 – The Mission
2003 – Eye Witness
2005 – Paper Blood
2008 – Paradox II: Collision Course
2010 - X
2011 - Show Me How To Live
2013 – A Life To Die For
2015 – Devil´s Dozen
2018 – Cast In Stone

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.05.2020
Přečteno: 1535x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
... chybav Matrixu :( ......7. 05. 2020 12:08 b.wolf
Vynikajícíalbum, ne-li...7. 05. 2020 12:06 b.wolf
výborná...7. 05. 2020 7:27 sam


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0906 sekund.