TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




OUT OF THIS WORLD - Out Of This World

Vloni v létě uvedl kytarista Kee Marcello, že právě dává dohromady kapelu, která nese název po klasické desce Europe, na níž hrál – Out Of This World. Neuplynul ani rok a Marcello s Out Of This World má na kontě debutovou desku. Kromě něho je u toho zpěvák Tommy Heart, bývalý frontman německých hardrockerů Fair Warning a Marcellův spoluhráč z formace Kee Of Hearts (která je dnes minulostí). Místo ní jsou zde právě Out Of This World, kteří se však od předchozího projektu nijak zvlášť neodlišují. Staví totiž na osobnostech obou muzikantů a na jejich minulosti, přičemž zejména ta Marcellova je docela slavná a významná, ať si vezmeme dávnou kapelu Easy Action, která měla velký vliv na losangeleskou hairmetalovou scénu (Poison byli dokonce napadáni za to, že ve svém hitu „I Want Action“ kopírovali právě tuto partu) anebo několikaleté Marcellovo působení v Europe. Právě u nich zanechal nesmazatelnou stopu v podobě alb „Out Of This World“ a „Prosiners In Paradise“, u kterých se dodnes fanoušci nemohou shodnout, zda lepší část práce odvedl kytarista John Norum nebo Kee Marcello.

Ten členem Europe není už bezmála třicet let a sám si dnes neodvede představit, že by ještě k této partě někdy naskočil a ponořil se do jejich novodobé tvorby, pohybující se v mezích hard rocku, blues a moderní alternativy. Na rozdíl od svých někdejších chlebodárců si Marcello stále drží svůj styl, který definoval v osmdesátých letech. Může být snadno napadán za nedostatek vývoje, ale jeho styl je dostatečně signifikantní, takže krok do jiných sfér hudby by nemusel dopadnout úplně nejlépe. Možná kvůli tomu zněla debutová a jediná deska Kee Of Hearts trochu omšele a předvídatelně, ovšem Kee má na svém kontě také sólová alba, přičemž zejména poslední „Scaling Up“ z roku 2016 bylo nepochybně skvělým dílem, na kterém Marcello vykročil hardrockovějším směrem, aniž by popřel svou vlastní minulost a styl. O rok mladší debut Kee Of Hearts se tak jevil trochu jako krok zpět a mírné zklamání.

S debutem Out Of This Worldje to podobně jako s Kee Of Hearts, přestože nabízí o trochu přesvědčivější materiál. Stylově se jejich nová variace na osmdesátá léta neposunuje ani o píď , a i když album nabízí dostatek silných skladeb, zbytečná ukotvenost u starých postupů a formy rockové hudby je pro něho přítěží. Marcello ani Heart nikdy nebyli velcí vizionáři, a přestože zejména prvnímu jmenovanému nechybí správné hudební cítění a feeling, je jejich snaha o nový milník kariéry torpédována přílišným lpěním na minulosti. Komu tento fakt nevadí, bude pravděpodobně s Out Of This World spokojen, protože oba muzikanti nabízejí velice slušnou kolekci skladeb, stylově se pohybující někde v teritoriu Journey, Asia a klasických Europe z let 1986 až 1992. Částečně tak dokáže uspokojit příznivce tvůrců hitů „The Final Countdown“, kteří nad jejich současnou tvorbou lomí bezradně rukama.

Ovšem suplovat alba „Out Of This World“ a „Prisoners In Paradise“ tato deska nedokáže. Přestože je na ní několik potencionálních hitů, z nichž jmenujme „In A Million Years“, „Up To You“ a především „Ain`t Gonna Let You Go“, žádný z nich se nedokáže vyrovnat skvostným kouskům „Superstitious“, „Prisoners In Paradise“ či „Halfway To Heaven“. Slyšíme zde dobré nápady (přestože lze namítnout něco o stylových klišé), leckdy výborné skladby, které však nepatří mezi výjimečné. K tomu jistě přispívá i fakt, že Tommy Heart nedisponuje tak výraznou barvou hlasu a nakonec ani skladatelským géniem Joeye Tempesta a spíše patří k dělníkům rockové hudby než k jejím mistrům. Spolupráce s ním není pro Marcella přehmat nebo špatné rozhodnutí, ale i po poslechu Out Of This World je jasné, že lépe by se legendárnímu švédskému kytaristovi mohlo dařit na vlastní pěst.

Marcello a Heart přišli v podstatě s takovým albem, které se od nich čekalo. Co se týče formy, je tato deska skoro dokonalá, přičemž největší díl práce odvádí právě kytarista. Mezi současnými AOR/hardrockovými počiny je debut Out Of This World bezpochyby tím lepším dílem. Ovšem v porovnání s klasikami stylu a vlastně i Marcellovou prací pro Europe (a částečně i jeho sólovou) trochu bledne.

Jan Skala             


FB OUT OF THIS WORLD

YouTube ukázka - Twilight

Seznam skladeb:
1. Twilight
2. Hanging On
3. In A Million Years
4. Lighting Up My Dark
5. Staring At The Sun
6. The Warrior
7. Up To You
8. Ain`t Gonna Let You Go
9. Only You Can Teach Me How To Love Again
10. Not Tonight

Sestava:
Tommy Heart - zpěv
Kee Marcello - kytara
Ken Sandin - baskytara
Darby Todd - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 47:12
Label: OOTW Records
Země: Švédsko/Německo
Žánr: AOR/hard rock

Diskografie:
2021 - Out Of This World

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.06.2021
Přečteno: 2078x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Poslouchám to...8. 06. 2021 14:05 Martin01


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09091 sekund.