Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




NIGHTSHADOW - Strike Them Dead

Není čas ztrácet čas, chtělo by se říct při poslechu debutového alba kalifornských rychlíků Nightshadow. Po dvacetivteřinové úvodní melodické vyhrávce se přímočarý otvírák „Legend“ nadšeně rozběhne a i když z nastoleného tempa americká pětice občas poleví, jede se na plné pecky s kousavými riffy, masírující rytmikou a nabroušeně uštěkaným melodickým zpěvem až do samotného finále celé desky. V cílové rovince budou Nightshadow za Dragonforce o nějakou koňskou délku zaostávat, ale debutovka „Strike Them Dead“ není zdaleka jen o rychlosti - nápady, melodickou přístupností, energií i živelným pojetím celkem snadno naženou Nightshadow body za umělecký dojem.

Úvodní „Legend“ dobře nakopává a přitahuje pozornost, přesto jak se později ukáže, začátek alba je proti nadcházející smršti ještě maličko těžkopádnější (s tímto tvrzením spolehlivě zakymácí svěží a neposedná sólová kytara). Následující divoká „Witch Queen“ s rozvážnějším úvodem, vyhroceným řevem, kytarovou honičkou a nekompromisním vyřvávacím sloganem „…kill, kill, kill, The Witch Queen…“, zběsilá adrenalinovka „Ripper“, či dynamická „Children Of the Night“ s nejvýraznějším refrénem hrají s posluchačem dokonale jednoduchou hru, při které propojení melodičnosti, agresivity a rychlosti je jednoduše strhující. Tuhle šťavnatou jízdu nenaruší ani semi-balada „Love & Vengeance“ s příjemně plačtivou náladou a poutavým zvratem do agresivnějšího výrazu, přesto Nightshadow nakonec trochu dech dojde, neboť výrazové prostředky, se kterými kapela zachází, jsou svým způsobem omezené a po záplavě třaskavých nápadů druhá polovina alba tak nějak energicky dojíždí v hodně očekávatelné rovině. Ale konec dobrý, všechno dobré – finální „Mistress Of The Pit“ opět chytá nekompromisní vítr do plachet a z přibroušeného štěkotu Briana Della běhá příjemný mráz po zádech. Na tom všem se významně podepisuje příjemný odér osmdesátých let, zdůrazněný mírně zašpiněným zvukem.

Tomuhle se říká talent – „Strike Them Dead“ není dokonalá nahrávka, ale nadšení a živelnost, která z něj doslova řve, dokáže snadno vyretušovat lecjakou šmouhu. Na adresu svého alba Nightshadow konstatovali, že pro malou kapelu, jako jsou oni, je vzrušující mít debutové album, které stejně dobře zní, jako vypadá. A s tímhle lze na sto procent souhlasit.

Savapip             


FB NIGHTSHADOW

YouTube ukázka - Witch Queen

Seznam skladeb:
1. Legend
2. Witch Queen
3. Ripper
4. Love & Vengeance
5. Children of the Night
6. False Truths
7. Strike Them Dead
8. Blood Penance
9. Storm Bringer
10. Mistress of the Pit

Sestava:
Brian Dell - zpěv
Denny Fang - kytara
Nick Harrington - kytara
Chris Bader - baskytara
Sean Woodman - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 55:56
Země: USA

Diskografie:
2021 – Strike Them Dead

Foto: archiv kapely


Vydáno: 31.07.2021
Přečteno: 963x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0996 sekund.