18.01.2022
SOILWORK
Hvězdy melodického death metalu ze Švédska vyřešili ..více

18.01.2022
EVERY TIME I DIE
Přestože americká metalcorová formace vydala v říjnu ..více

18.01.2022
CORELEONI
Poprvé s novým albánským zpěvákem Eugentem Bushpepou, ..více

18.01.2022
PLATINUM OVERDOSE
Losangeleská hairmetalová parta aktuálně vypustila na ..více

18.01.2022
FALL OF STASIS
Z kanadského Montrealu se hlásí mladá kapela, mixující ..více

18.01.2022
SLAEGT
Dánská čtveřice hrající heavy metal se silným ..více






ÜLTRA RAPTÖR - Tyrants
říkám šleha! 10/10 ..

Redaktorská bilance roku 2021 - Pagan
Chybí tam Titanic -On a singl Blind Guardian - De ..

Redaktorská bilance roku 2021 - Pagan
Za mě mi tam určitě chybí nový Helloween. Mů ..

Aleš BRICHTA- Ztráty a nálezy
Jeho nazory neriesim. Divne, ale kazdy mame nejake ..

BEATALLICA - The Devolver Album
Uz podla nazvu mi prislo, ze to bude sprostost... ..

THE BEATLES - A Hard Day`s Night
Souhlasím, že je to první velké album Beatles. ..

KEEL - Streets Of Rock n´Roll
No mě tahle deska baví vlastně celkem dost i kd ..

Aleš BRICHTA- Ztráty a nálezy
Brichta s ARAKAINem byli vlajkovou lodí českoslo ..

Aleš BRICHTA- Ztráty a nálezy
Kub to celkove nejak asi taky uz dal nezvladal, kd ..

BEATALLICA - The Devolver Album
Toto je rozhodne definícia toho, čo sa nazýva a ..




Za poslední měsíc:
MANOWAR - Warriors Of The World
2207x

HEAVEN AND HELL - The Devil You Know
2056x

DIO - Holy Diver
1618x

VICTORY - Victory
1539x

DIO - The Last In Line
1401x

Aleš BRICHTA- Ztráty a nálezy
828x





článků celkem: 8859
recenzí: 7315
reportů: 574
rozhovorů: 539













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


VICTORY - Don`t Get Mad...Get Even

Během prvních šesti let svojí existence plnili Victory normu co rok, to album, byť jedno z nich nebyla klasická studiovka, ale záznam z koncertu. Nicméně toto strojové tempo jasně naznačuje, že život u Victory byl v prvním období existence rychlý, intenzivní a hektický. A byť hudební vývoj se odehrával jen zlehka a v mezích zákona, rozdíl mezi prvotinou a druhou deskou „Don`t Get Mad...Get Even“ je hmatatelný. Zásluhu na tom mohlo mít posílení sestavy v podobě příchodu bubeníka Fritze Randowa (kterého v budoucnu čekalo angažmá u Saxon či Sinner), který se ke kapele připojil ještě před prvním tour za oceán, a kytaristy Hermana Franka (ex-Accept), který to sice stihl až po jeho skončení, nicméně právě tuhle výměnu bych si troufl označit za hlavního hybatele změn u Victory. Projevila se i větší autorská vyzrálost, v porovnání s debutem byly nové kompozice živější, chytlavější, hitovější. Tuhle proměnu naznačoval i pohled na obal alba – oproti prvosignálnímu ztvárnění debutového obalu působí herečka Julie Strain na obálce „Don`t Get Mad...Get Even“ rafinovaněji a nebezpečněji. A přesně takové bylo i „Don`t Get Mad...Get Even“.

Vliv Twisted Sister, Def Leppard, W.A.S.P, celkové kovovější vyznění nahrávky, jasné a úderné slogany, určité zklidnění a dospělejší projev Charlieho Huhna, který oproti předchozí hlasové gymnastice začal víc sloužit samotným skladbám, to vše byl krok vpřed. Žádný div, že úvodní skladba „The Check`s in the Mail“ pronikla za oceánem do hitparády, šlapavému hard rocku se silnou melodií byla doba nakloněná. A podobně laděných skladeb je na desce celá řada, ať už svižná „Are You Ready“, adrenalinová „Hit And Run“, či finální „Running Wild“, jež nabídnou srozumitelný vyřvatelný refrén a riffy, které není problém si představit (přes jasnou a trvalou příslušnost k hard rocku) klidně i u bývalého (a ještě i budoucího) Hermanova působiště. Victory dokázali silně zapracovat i na hutnějších skladbách tím, že v nich probudili působivou atmosféru – vláčně výhružná „Arsonist Of The Heart“ se stane jednou z nejsilnějších položek alba, z potemněle ubrumlané „Sneaking Out“, do níž opět intenzivně prosakuje odér Accept, jde ještě větší úzkost.

Stačil rok na to, aby se Victory začali zbavovat jakéhosi stařešinského, lehce zatuchlého výrazu, který si přinesli z Fargo. Snad jen fakt, že „Don`t Get Mad...Get Even“ se zrodilo v době, která byla na silná hard rocková alba docela bohatá, v kombinaci s tím, že Victory daleko víc těžili z dění na scéně a osobitost přenechávali výše zmíněným kolegům, vedl k tomu, že nebyli řazeni mezi tahouny žánru. Ale jejich druhá deska jasně řekla, že jsou na velmi dobré cestě.

Savapip             


www.victory-band.com

YouTube ukázka - The Check`s in the Mail

Seznam skladeb:
1. The Check`s in the Mail
2. Are You Ready
3. Not Me
4. Arsonist of the Heart
5. Hit and Run
6. She`s Back
7. Turn It Up
8. Seven Days Without You Makes One Weak
9. Sneaking Out
10. Running Wild

Sestava:
Charlie Huhn – zpěv, kytara, piano
Tommy Newton - kytara
Herman Frank - kytara
Peter Knorn - baskytara
Fritz Randow - bicí

Rok vydání: 1986
Čas: 37:38
Label: Mercenary Records
Země: Německo

Diskografie:
1985 - Victory
1986 - Don`t Get Mad...Get Even
1987 - Hungry Hearts
1989 - Culture Killed the Native
1990 - Temples of Gold
1992 - You Bought It - You Name It
1996 - Voiceprint
2003 - Instinct
2006 - Fuel to the Fire 2011 - Don`t Talk Science
2021 - Gods of Tomorrow

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.01.2022
Přečteno: 398x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
That´s LiveK prvnímu období...13. 01. 2022 7:28 Domy
-Kvalitativně...13. 01. 2022 5:02 Petronius


 
Metalforever.info © 2006 - 2022     RSS - články

stránka byla načtena za 0.63867 sekund.