TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VICTORY - Hungry Hearts

Frekvenci každoročního vydávání alb se v roce 1987 Victory podařilo udržet jen zuby nehty, neboť deska „Hungry Heart“ vyšla pouhých deset dní před koncem roku. V souvislosti s tímto albem se ke slovu dostává dávné nepsané pravidlo o tom, že o úspěchu nebo neúspěchu kapely rozhoduje třetí zářez do diskografie. Pro zastánce této premisy by se Victory mohli stát ukázkovým příkladem toho, že když se vám třetí deska úplně nepovede, na stylový trůn budete (i přes nespornou kvalitu dalších nahrávek) hledět už jenom zpovzdálí. Přitom k vlažné formě Victory nebyl žádný zásadní důvod. Předchozí „Don`t Get Mad...Get Even“ v Evropě spolehlivě fungovalo, za oceánem se také uchytilo, Victory pronikli do rádií, kapela se ve studiu sešla ve stejné sestavě, a jak ukázala další léta, nedostatkem autorské potence a dobých nápadů Victory rozhodně netrpěli. Jen s albem „Hungry Heart“ se projevil problém, který se Victory i v následujících letech občas přimotal pod nohy – kvalitativní rozkolísanost se s touhle partou v průběhu let dokázala seznámit docela důvěrně.

Jako by se Victory drobně přesunuli v čase mezi alba „Victory“ a „Don`t Get Mad...Get Even“. Na „Hungry Heart znovu působí usedleji, nestřílí kolem sebe kdovíjak chytlavé refrény, trochu se otupilo metalové ostří, kterým se oháněli na minulé desce, téměř úplně se vypařila atmosféra a zbyla kolekce tuctových deseti skladeb, s konkurencí snadno zaměnitelných, bez výraznějších háčků a silnějších nápadů, samozřejmě zahraných natolik zkušenými a dobrými muzikanty, aby Victory úplně neztratili svůj kredit. S úvodní živější „One Track Mind“ je ještě dobře, i přes to, že celkem vydatně pokukuje po otvíráku minulé desky, jeho kvalit však nedosahuje. Funguje i šlapavě akční a syrovější „The Bigger They Are (The Harder They Fall)“ s poměrně statickými sbory a solidním refrénem, ale šťavnaté melodické vyvrcholení, které na minulé desce Victory dokázali propašovat téměř do každé položky, se nedostavuje, kdovíjak nechytne ani krátké sólo. V pomalejší „Never Leave You Again“ poměrně dlouho žije naděje, že s emotivní náladovostí Victor zacházet nezapomněli, což podtrhne šikovně sólující kytara, úplně nejvýš Victory zvednou hlavu v titulní „Hungry Hearts“ s bojovně laděným úvodem. Celkový dojem však byl poněkud nevýrazný a zvadlý, stačí jen porovnat, jak usedle zní finální „Hi Money Honey“ s náladově podobnou skladbo (ovšem v provedení daleko jiskrnějším) „Love For Sale“, se kterou o nějaký pátek později vyrukovali Bon Jovi).

Nemastným albem „Hungry Heart“ si však Victory zjevně náladu kazit nenechali. Následné tour je zavedlo nejen znovu za oceán, ale zaválo je i do Hamburku, kde vznikl záznam, vydaný pod názvem „That´s Live“, na který Victory zařadili hned čtyři skladby z aktuální řadovky. Než stihla hannoverská pětice nakráčet do studia, aby připravila menu pro následující rok, došlo k hodně významné změně v sestavě – s kapelou se rozloučil Charlie Huhn, který zamířil k Humble Pie, následně stihl nazpívat i jedno z alb Axela Rudi Pella a za dalších patnáct let se k Victory (byť již jen na jediné album) znovu připojil. Na začátku roku 1989 však Victory museli vyřešit otázku, kdo se ujme mikrofonu na čtvrtém albu.

Savapip             


www.victory-band.com

YouTube ukázka - Hungry Hearts

Seznam skladeb:
1. One Track Mind
2. The Bigger They Are (The Harder They Fall)
3. I`m a Survivor
4. Never Leave You Again
5. Tough on Love
6. Hungry Hearts
7. You Run Away
8. Look in the Mirror
9. Feel the Fire 04:31
10. Hi $ Honey 03:46

Sestava:
Charlie Huhn – zpěv, kytara, piano
Tommy Newton - kytara
Herman Frank - kytara
Peter Knorn - baskytara
Fritz Randow - bicí

Rok vydání: 1987
Čas: 38:57
Label: Metronome Musik GmbH
Země: Německo

Diskografie:
1985 - Victory
1986 - Don`t Get Mad...Get Even
1987 - Hungry Hearts
1989 - Culture Killed the Native
1990 - Temples of Gold
1992 - You Bought It - You Name It
1996 - Voiceprint
2003 - Instinct
2006 - Fuel to the Fire 2011 - Don`t Talk Science
2021 - Gods of Tomorrow

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.01.2022
Přečteno: 1083x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
VictoryPřiznávám, že...21. 01. 2022 12:50 Domy
-Také jsem si...20. 01. 2022 18:21 Petronius
LPTuhle desku mám...20. 01. 2022 15:59 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09792 sekund.