27.09.2020
IRON MASK
Belgická powermetalová kapela uvede 4. prosince nové ..více

27.09.2020
SYMFOBIA
Ve slovenské kapele SYMFOBIA zpěvačku Simonu Janovičovou ..více

27.09.2020
BLOODY OBSESSION
Čtvrté album moravskoslezských BLOODY OBSESSION ponese ..více

26.09.2020
CÉMURŠÁMUR
Osmičlenný mini bigband CÉMURŠÁMUR z Krkonoš vydal ..více

26.09.2020
SACRED OUTCRY
Dvojice řeckých hudebníků George Apalodimas a Dimitris ..více

26.09.2020
EASTSIDE DIVISION
Pražská hardcore-grunge parta EASTSIDE DIVISION vydala ..více






DANZIG - Danzig Sings Elvis
Od inak vybornej Deth Red Sabaoth sa nedá Danzing ..

SKELETOON - Nemesis
Zpěvák to skutečně s těmi výškami přehán ..

SKELETOON - Nemesis
Je tam nálož silných melodií, to souhlasím, i ..

SKELETOON - Nemesis
Ten zpevak se obcas ve vyskach neda poslouchat, bo ..

MANTICORA - Darkness With Tales To Tell
Do Blind Guardian to má hodně daleko. Hrajou dob ..

DANZIG - Danzig Sings Elvis
*neposlouchám nic jinýho ..

DANZIG - Danzig Sings Elvis
Stejně sem byl asi zklamán, když sem čekal od ..

MANTICORA - Darkness With Tales To Tell
Díky tomuhle albu sem odsunul Blind Guardian na d ..

MANTICORA - To Live to Kill to Live
Před x lety se mi dostalo do ruk album Darkness W ..

MANTICORA - Darkness With Tales To Tell
Tady to snad nikdo neposlouchá, zakletá kapela. ..




Za poslední měsíc:
METALLICA - S&M 2
1317x

AMARANTHE - Manifest
1140x

TÖRR - Morituri te Salutant
1065x

KING DIAMOND - House Of God
1006x

TÖRR - Tanec svatýho Víta
901x

KING DIAMOND - Voodoo
817x



03.10.2020
XIII. STOLETÍ, KELWIN, STOKER. ..
Havlíčkův Brod - KD Ostrov, začátek od:20:00, vstupné: 250

09.10.2020
VISION DAYS, ZPUTNIK, DRIÁK, INSEMINAČNÍ STANICE. ..
Havlíčkův Brod - KD Ostrov, začátek od:20:00, vstupné: 200

23.10.2020
DECIBELO RETARDO, MIKEXWAZOWSKI, VPATĚTRN, DIE PUPPEN AUGEN, NERIUM..
Café na Půl cesty, začátek od:18:00, vstupné: Dobrovolné



článků celkem: 7860
recenzí: 6461
reportů: 573
rozhovorů: 436













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PRETTY MAIDS - Undress Your Madness

V souvislosti s novým albem Pretty Maids je na místě položit si dvě zásadní otázky. Čekali byste od této dánské party nějaké úhybné manévry z jejich osobitého stylu, postupů, nálad a nápadů? A hlavně, chtěli byste, aby se do něčeho takového ústřední dvojice Ronnie Atkins a Ken Hammer vůbec pouštěla? Patříme-li společně do té skupiny, která na obě otázky odpoví jednoznačným „ne“, patrně se shodneme na tom, že „Undress Your Madness“ jede přesně v té špičkové formě, jež Pretty Maids už léta neopouští a kterou lze charakterizovat jednoduchým souhrnem - parádní nápady, úžasná melodičnost, excelentní muzikantské provedení, dokonalé technické zpracování. Pokud jste však na některou z otázek odpověděli ano, patrně můžete žehrat na to, že ta linie je velmi konstantní a že některé skladby (nejen v rámci dalších kousků v diskografii, ale i v rámci samotného novinkového alba) už mohou být zaměnitelné.

Ale i přes tuto potenciálně jedinou možnou výtku je procházka po „Undress Your Madness“ fascinující. Otvírá ji po vcelku standardním intru ohromně natlakovaná a pulsující „Serpentine“ s dráždivou atmosférou, hymnicky zpěvným refrénem, nezaměnitelným hlasem se špetičkou jedu a úžasně vzdušným kytarovým sólem. Přes uvolněnější „Firesoul Fly“ s podprahovou tanečností a refrénovou skandovatelností vede cesta k titulní skladbě, ve které Pretty Maids v úvodu velmi akčním způsobem zahromují, aby opět v parádně vyhroceném refrénu zamířili do výšin hitovosti. První z pomalejších kousků „Will You Still Kiss Me (If I See You in Heaven)“, má potenciál rozhoupat našlapaný stadion a v těchto prostorách by spolehlivě fungovala i optimistická a vyzrálá skákavka „Runaway World“. Samozřejmě, že Pretty Maids nezapomínají ani na svoji temnější tvář. V přímočařejší „If You Want Peace (Prepare for War)“ a zejména v našlápnuté „Slavedriver“ s chytrým zvolněním atmosféra dokonale zhoustne, aby ve zpěvné „Shadowlands“ zase najela na vzdušnou pohodu a optimismus. Dravější „Black Thunder“ pak kousavě syrovým bouřením ideálně připraví půdu pro emotivní finále v elegantní baladě „Strenght Of A Rose“.

Dá se jednoznačně říci s tím, že na téhle vzrušující procházce po velmi košatém hard n` heavy lese nezakopnete byť jen o jediný nezvyklý kamínek. Pretty Maids jedou dál bez jakéhokoliv překvapení (to jediné přišlo krátce před vydáním desky, když řady kapely opustil bubeník Allan Sorensen), ale ono to stále bez výhrad funguje. Vzhledem k tomu, že tuhle dánskou partu řadím mezi ty spolky, u kterých je spolehlivost jednoznačně ku prospěchu věci, je jasné, že hodnocení „Undress Your Madness“ musí opět poletovat ve velmi vysokých sférách. I (svým způsobem) hra na jistotu může být nekonečně jiskřivá.

Savapip             


www.prettymaids.dk

YouTube ukázka - Serpentine

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Serpentine
3. Firesoul Fly
4. Undress Your Madness
5. Will You Still Kiss Me (If I See You in Heaven)
6. Runaway World
7. If You Want Peace (Prepare for War)
8. Slavedriver
9. Shadowlands
10. Black Thunder
11. Strength of a Rose

Sestava:
Ronnie Atkins – zpěv
Ken Hammer – kytara
René Shades – baskytara
Chris Laney – klávesy
Allan Sorensen - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 43:19
Label: Frontiers Records
Země: Dánsko

Diskografie:
1984 - Red Hot And Heavy
1987 - Future World
1990 - Jump The Gun
1992 - Sin Decade
1995 - Scream
1997 - Spooked
1999 - Anything Worth Doing Is Worth Overdoing
2000 - Carpe Diem
2002 - Planet Panic
2006 - Wake Up The Real World
2010 – Pandemonium
2013 - Motherland
2016 - Kingmaker
2019 – Undress Your Madness

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.11.2019
Přečteno: 2338x




počet příspěvků: 8

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
9/10Nechápu, že PM...21. 04. 2020 15:56 Magnuss
ách, mea culpa,...23. 12. 2019 6:17 Savapip
UYMAž teď jsem si...22. 12. 2019 20:59 rumcajs
PMJá jejich...27. 11. 2019 14:43 rumcajs
NejvícMusím se přiznat,...26. 11. 2019 22:17 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.38071 sekund.