SEBASTIAN BACH - Give´Em Hell
Tento bol super 8/10, nechápem, že nepokračoval v...

MOTÖRHEAD - Motörizer
To bol môj "prvý motorhead" pamätám na recenzie...

BLACKRAIN - Hot Rock Time Machine
Až na to, že tohle vůbec nová deska není. Jsou to...

DARKTHRONE - It Beckons Us All
Poslední dobrá deska Darkthrone je Old Star....

VADER - The Ultimate Incantation
Co dodat.... Stálice slušného poctivého death...

VADER - The Ultimate Incantation
Debut jako hrom, bezchybné album!

VADER - The Ultimate Incantation
Vader mají pro mě podobný kultovní status jako CC...

VADER - The Ultimate Incantation
Debut se dočkal nové verze ve formě alba "Dark...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Díky, poslední díly se tvořily sice už hůř, ale...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Ďakujem za výborný seriál, vďaka ktorému som sa...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku DYMYTRY - Homodlak


Jirka - George

Rozhodně je důstojnější. Nedělá si sám sobě ostudu. Vážný texty nepůsoběj směšně a působěj poetičtěji ;)

23. 03. 2014 12:21

hellhammer - Jirka

Naprosto nesouhlasim, ze posledni Arakain je nějak víc upřímná a už vůbec ne chytlavější..a klasicky s tebou nesouhlasim nad pojmem nekriticky fanoušek českých kapel..

23. 03. 2014 12:15

Danny - Hellhammer

Na takového fanatického obránce Dymytry jsem čekal:D Tak směle do Tvé zbroje kolego. Zaprvé to že se mi nelíbí Dymtry znamená že nerozumím muzice? Ale neříkej. Dneska zrovna poslouchám Emperor,Múm,Abigail Williams a Sabaton. Pěkně namixované dohromady.Pochybuji, že kromě Sabaton tušíš o co jde, ale nemohu se zlobit muzice nerozumím, narozdíl od Tebe. Zadruhé, kdybych měl přejít na něco měkčího než Dymtry musel bych už zabrušovat do popu a to nemám moc rád. Apropo co je to tvrdost hudby..Třeba Caliban jsou označování jako pop-metal. přitom jejich zvuk a hudební "tlak" je mnohem větší než třeba u Emperor nebo Satyricon. A označí někdo Emperor za pop metal? Asi ne. Tvrdá může být i muzika co nemá s metalem nic společného..Dymtry hrají tvrdší bigbít, ale jediné co je na nich doopravdy tvrdého je asi mozek textaře. Je mi úplně ukradené, že je Dymtry česko-ruská kapela, i kdyby mi bydleli v pokoji stejně je to muzika, která si hraje na něco co není. Poslední deska Arakain, ač taky není kdoví co, je mnohem upřímnější,inteligentnější a v neposlední řadě i chytlavější. Nevím proč bych měl se klanět úctou před kapelou jen proto, že je z ČR. Stejně je muzika průměrná, texty příšerně hloupé, zpěv nevýrazný a fanoušci nekritičtí. Jak už to tak u hudebního průměru bývá..PS:Nevím co to je nadávka homodlak,kterou mě častuješ.Zřejmě teplý vlkodlak a já nejsem ani teplý ani vlkodlak. Pouze když si vezmu v létě kožené kalhoty můžu dostat vlka..Ale homodlaka ne:) Jinak ten název krásně vystihuje podstatu Dymtry a jejich desky. Rádoby inteligentní a zajímavé, plné jinotajů a kritiky a pěkně naleštěný obal. A obsah stojí za homodlaka..

23. 03. 2014 11:18

to danny - ToPi

"...až odejdou Arakain, Kabát a jim podobný, tak mám další nastávající hvězdu a tím jsou pro nás Dymytry" Tak v téhle větě je řečeno úplně vše a je dokumentem, jak se v této zemi hudební podprůměrnost dočkává glorifikace.

23. 03. 2014 9:39

Danny - George

Chtěl jsem to trochu strukturovat pro přehlednost, protože něco jako odstavce tady moc nefunguje. Na Dymytry jsem byl před 5 lety, kdy z nich byla cejtit dravost a láska k muzice a drželi si ještě svoji tvář. O tom, co je dobrá muzika ti vykládat nebudu, protože 100 lidí, 6 chutí - 5 lidí muziku poslouchá trochu aktivněji a zbylejch 95 jsou Dymytry rodina. No a když trochu zabrousim do smyslu toho, cos napsal skoro nakonec, nemůžu si pomoct, ale větě: "Jsi o tom přesvědčený tak moc, že tomu sám věříš." se v našich kruzích říká myšlenka jako prase.

22. 03. 2014 22:59

George - Danny

George, nevím, proč si dáváš za 1), za 2) atd., asi sis musel uspořádat myšlenky v hlavě, abys mi odepsal. Udělám to jako ty. tak ZA 1) Kdybych tě potkal tváří v tvář, věř mi, že bych nabídl i další vyjádření k tématu muzika. Mam na muzika jiný názor než vy a nebyl by problém napsat slohovou práci o české muzice v Čechách. ZA 2) Zřejmě nevíš, co je dobrá muzika. ZA 3) Napsal jsem, že některé texty od Dymytry nejsou nic moc, ale aby si zmínil Strážná věž, tak to tě nenapadlo. ZA 4) Tahle muzika mě nikdy neomrzí, na to se spolehni, protože já je posloucham od začátku jejich vzniku. Tobě držet palce nebudu, protože seš přesvědčený, že máš vždycky pravdu. Seš si tím, tak jistý, že se tomu dokonce sám věříš. ZA 5) Miloš Meier je v Dymytry, protože se mu líbí ten styl, co hrajou. Vim, že má ještě nějaké bokovky, ale nyní je plně věrný kapele Dymytry.

22. 03. 2014 22:43

Danny - George

1) Od člověka, co rozumí muzice, bych očekával rozumnější vyjádření k tématu muzika. 2) Vyburcovat uměj, ale dobrá muzika (k tomu určená) mě umí vyburcovat sama o sobě. 3) "Dejte mi pít, když Slunce je tak žhavý a pořád svítit musí..." 4) Za tvojí pokřivenou představu o metalu nemůžeme, ale držím ti palce, aby tě to brzo přešlo. 5) Miloš je bezpochyby skvělej bubeník, ale to ještě nezaručuje dobrej hudební vkus.

22. 03. 2014 22:19

deska Homodlak - Danny

Teda, někteří z vás co tady píšou... vy jste jasný, naprostá nechuť poslouchat kapelu Dymytry, pochopim, že texty z poslední desky se moc nepovedly, ale jak můžete odsuzovat jejichy kytarové riffy a postupné přechody na poslední desce? Je vidět, že někteří z vás muzice nerozumíte , ale co, takovýhle neznalce vídám pořád na koncertech. Včera jsem byl na Arakain a Dymytry tour v Plzni a nemělo to chybu, sice jsem čekal více písniček z nového alba, ale i tak se mi jejich styl vystupování a show moc líbí a Arakain? To je klasika, hrajou to co od nich zarytí fanoušci arakainů očekávají, ale Dymytry!!, ty dokážou lépe vyburcovat publikum. Obě kapely měly skvělý náboj, co se týče muziky, takže spokojenost. Stejně mam Dymytry raději než Arakain a to proto, jak vystupujou, hrajou i dvakrát denně, jejich texty o politice a dění u nás není k zahození narozdíl od takových písní jako: ,,Opijem se, opijem se" nebo : ,,Žízeň ajajajajajaajajja" !!, to jsou naprosto zbytečné a jen refrénují fláky, které tě ničím nepřekvapí. Ještě se vrátim k tomu koncertu v Plzni, když skončily Dymytry, zašel jsem na pivo a tam jsem slyšel ohlasy na Dymytry, přesně co jsem očekával, menšina z nás byla nadšená z toho, co předvedli ale většina: ,, No takový sračky, jak můžou dát tour s arakainama, no to si dělají...." atd. Takže Hellhammerovi a jim podobným, pokud se vám nelíbí text nebo hudba Dymytry, měli byste změnit žánr a přejít na něco měkkčího a zabývat se o globálním oteplování. Neuvěřitelný, jak vy!! homodlaci nemůžete zkousnout kapelu, která je česká ( basák je sice rus, ale má české občanství ), navíc nedokážete zkousnout, že hraje v kapele Urban ml. Obrovské plus je, že zpívají česky a přitom hrajou tvrdý metal se skvělými refrény a přechody. Proč si myslíte, že tam hraje nejlepší bubeník u nás Miloš Meier? Skvělá parta, která do českých konšin předvádí slušný metal. Takže pro vás homodlaky, až odejdou Arakain, Kabát a jim podobný, tak mám další nastávající hvězdu a tím jsou pro nás Dymytry.

22. 03. 2014 21:59

Hellhammer - Jirka

v těch jménech tady máme opravdu zmatek... :) jojo...Hrdlička to už na můj vkus opravdu přehání, každopádně Dymytry mi přijdou, že se drží ještě solidně a popravdě se mi ty politické líbí víc, něž třeba Homodlak, baskervile a plameňáci..tam mi prostě nesedí ani hudba, ani text...ale třeba poslední Eurokozomut mě hodně pobavil a mám tyhle hudební srandičky rád, protože tím dávají najevo, že to neberou zas až tak smrtelně vážně a s hodnocením recenzenta nesouhlasím

21. 03. 2014 19:56

Milan - Hellhammer

Milane,Hellhammer jsem já,ty jsi asi reagoval na Jirku,jelikož já nedávám muzice přednost před textem, ale beru je jako rovnocené partnery..:) Nějak se ty jména tady zamotávají :DDD..S názorem na Škwory souhlasím s Jirkou, to už jsou takový kecy co Hrdlička deklamuje, že mi to někdy připadá, že na příští desce Škworu budou už texty nepokrytě komunistický..Jinak Hrdlička se má určitě docela dobře ,pochybuju že živoří,no a z takového prostředí se levičácký texty skládají nejlépe. Viz třeba Serj Tankina, bohatej zajištěnej člověk z LA (díky kapitalismu a možnosti cestovat a vydělat si muzikou a názorem) s krajně levicovým myšlením..Nepochopim..

21. 03. 2014 10:34

- Milan

Já jsem tedy Milan , Georgi , vlastně Jirko , ale identita je tady vlastně asi fuk. Hellhamře , já taky dávám pčednost muzice před textem , ale když je text infantilní , tak mi to určitě jedno není. O skupině Skwar se vyjadřovat nebudu .

20. 03. 2014 23:28

Hellhammer - Jirka

ale zábava přece není jenom o humornosti textu, ale jak to pak celé bude fungovat na koncertech a o tom podle mého Dymytry hlavně jsou..jasně-texty jsou součástí písniček, ale osobně spíš toleruju občasně slabší text, než hudbu..nemá cenu rozebírat každou písničku zváště, protože se na některých asi i shodnem..homodlak se mi nelíbí ani textově, ani hudebně a takových tam je víc. Ale na druhou stranu mi jejich rýpání do politiky a společenských jevů nevadí, protože to neklouzává do levicového brblání jak k tomu sklouzává Škwor

20. 03. 2014 22:59

- George

Nejsem Jirka, jsem Jarda, to jsem si vymyslel, protože je jedno, co sem člověk napíše :D Rád vysvětlim. Myslel jsem to tak, že když jsou v textu pasáže, kam se evidentně (oproti předchozímu verši) vejdou jenom dvě slabiky a zpěvák jich tam násilím nacpe 10, působí to přinejmenším debilně.

20. 03. 2014 22:59

- Milan

Jirko , buď tak hodný a vysvětli mi , proč se nesmí dle Tebe jednou zpívat rychleji a jednou pomaleji , aby se tam text vešel . To nechápu. Leckdy to náladě a hlavně celé struktuře skladby pomůže a získá tím na celé intenzitě a působivosti . A to to nám , posluchačům , jde v první řadě , ne ?!

20. 03. 2014 22:49

- George

Nuže dobrá. Přes obsahově špatnej text se občas přenýst dokážu, ale pokud jde o formu, ten text tam musí alespoň pasovat. Nesmí působit křečovitě a nesmí se v průběhu songu jednou zpívat rychleji a jindy pomaleji, aby se tam prostě vešel. V neposlední řadě je u hudby stále ještě žádoucí rým. Poezie je v tomhle směru volnější, ale hudba není dadaismus, má danej rytmus...

20. 03. 2014 22:29

- Milan

Mě taky některý texty z Homodlaka zklamaly , ono je vážení , hodně těžký najít dobrýho textaře , aby to znělo hezky a ještě těžší je psát texty tzv. do huby . To si pohlídal Brichtič , když skládal u Arakainu , po jeho odchodu je to katastrofa. A nejenom s muzikou. I když čerstvá deska je první výborná po 12 letech . taky je to zásluhou rozmanitostí skladatelů , vůbec více by měl skládat Míra , mělo by to sklon k melodičnosti. Co se týče DM3 , jsou teď hodně v laufu , hlavně , aby to ukočírovali a nesklouzli ke komerci , protože bankovky šustí.

20. 03. 2014 22:22

- Hellhammer

No jo zábava to je, ale nevím jestli ty texty k zábavě přispívají..Mě to úsměvné třeba nepříjde, text je nedílnou součástí muziky a já ho neodděluji. To bych si pak mohl v klidu poslouchat i nějaký NSBM,protože muzika může být dobrá a text neřeším..Tak to já holt nemám..

20. 03. 2014 20:18

Hellammer - Jirka

s psaným textem problém nemám, jen podobnou debatu jsme už vedli dříve na téma česká scéna..ono mi celkově tak nějak přijde úsměvné řešit texty kapel..osobně mi pár textů taky přijde mimo, ale holt je beru tak, že kapela se vymezuje proti některým společenským jevům a neřeším to..ono Dymytry brát jako vážnou kapelu není asi úplně dobře..ona je to hlavně pořát jen a jen zábava

20. 03. 2014 20:06

- Hellhammer

Jirko očividně máš problém z psaným textem..Nikoho do jednoho pytle neházím,stejně jako v recenzi se pozastavuju texty kapely. A jen mimoděk jsem u toho přemýšlel, koho můžou takové texty nejspíše oslovit..Neznamená to,že jsou takoví všichni jejich fanoušci..

20. 03. 2014 19:56

- Jirka

no nevím...tak přesně tak jsem si tuhle recenzi představoval...nebudu tady Dymytry bránit jako posledně Krucipusk, ale 4/10 mi přijde až moc tvrdé..osobně bych to vuděl tak na dejme tomu 6/10. Opravdu je tam pár písniček, které bych klidně vynechal, ale zas je musím pochválit, že se tam hodně zlepšil zvuk oproti posledním albům a přijde mi, že už to nezní tak amatérsky..Ovšem jejich hlavní síla spočívá v živém vystoupení a prací s lidma, proto ta jejich vzrůstající populárnost..jen mi zase hejblo žlučí Hellhammerovo házení fans do jednoho pytle..

20. 03. 2014 19:16

<< 1 2 3 4 5 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0913 sekund.