SEBASTIAN BACH - Give´Em Hell
Tento bol super 8/10, nechápem, že nepokračoval v...

MOTÖRHEAD - Motörizer
To bol môj "prvý motorhead" pamätám na recenzie...

BLACKRAIN - Hot Rock Time Machine
Až na to, že tohle vůbec nová deska není. Jsou to...

DARKTHRONE - It Beckons Us All
Poslední dobrá deska Darkthrone je Old Star....

VADER - The Ultimate Incantation
Co dodat.... Stálice slušného poctivého death...

VADER - The Ultimate Incantation
Debut jako hrom, bezchybné album!

VADER - The Ultimate Incantation
Vader mají pro mě podobný kultovní status jako CC...

VADER - The Ultimate Incantation
Debut se dočkal nové verze ve formě alba "Dark...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Díky, poslední díly se tvořily sice už hůř, ale...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Ďakujem za výborný seriál, vďaka ktorému som sa...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku DYMYTRY - Homodlak


- Hellhammer

Ale ty to zase bereš moc doslova. Pochop, že texty Dymtry na novince z 80% jsou o tom, jak je to tady nahovno a jak všichni mají málo peněz a jak se mají všichni blbě (sic) a jen pár vyvolených dobře, prostě spíš osloví člověka kterému to přijde "nespravedlivé" a cítí se že on má právě málo a že to tak kapela tak "hezky" a "výstižně" popisuje. Přidej k tomu všeobecnou českou závist a odpor nižší třídy k úspěšným a bohatým. Prostě mi přijde že se texty Dymtry spíš ztotožní někdo chudší, než někdo komu nic nechybí..Nechci argumentovat slovy, že Dymtry je lopatovina pro primitivy a blbce (jak to mnozí dělají), takhle to zobecňovat nechci...Příjde mi ale, že se prostě v jejich textech zhlédné a ztotožní se s nimi, spíš chudší člověk jednodušeji uvažující člověk z nižší platové třídy. Samozřejmě ne každý z nižším platem je jednoduchý proboha!!!! Jinak táš se na inteligentní texty? Za mě subjektivně třeba Ihsahn, In Flames, Ephel Duath, Inquisition. Je to sice cizina, ale stojí to za počtení :) Těžko můžu označit za inteligentní text album, na kterém se doslechnu třeba "Hej hou, tamhle jdou, klacky táhnou za sebou" ...Fakt ne:)

19. 03. 2014 20:04

- George

Ještě ke všemu jsou ty texty napsaný tak nešťastně, že často nevycházej na slabiky, tím pádem i frázování je příšerný a rým je pro ně sprostý slovo.

19. 03. 2014 19:44

Hellhammer - Zdenda

Schválně si od tebe nechám poradit, jakou kapelu si mám poslechnout, aby měla vysoké umělecké hodnoty a já se tak nemusel bát, abych byl jednodušší člověk. Ale to bych k tomu ještě podle tebe musel patřit do vyšší platové třídy, že? Děkuji

19. 03. 2014 19:38

zdenda - Hellhammer

Nemusíš být hudební znalec, stačí být laický posluchač s mírným přehledem o scéně,abys poznal že tahle muzika nemá nic společného s odrůdou jakéhokoliv coru. Když to doženu do absurdna,tak je to v podstatě klamavá reklama a klamavé označení produktu..Jinak na pojmenování cílové skupiny posluchačů není nic hanlivého. Souhlasím s lukášem, na Dymtry se sejde rozdílna skupina lidí rozdílného věku. Co je spojuje je očividně fandovství ke kapele( to by tam asi nešli), k její hudbě a textům. A ono je velice lehké textovat o tom jak je tady vše na hovno, skoro všichni se mají špatně,jen politici dobře..Na tohle prostě drtivá většina nižší příjmové třída a jednodušších lidí slyší.. Kdyby nebyli Dymtry z Prahy, věřím že by se časem našel u nich i nějaký ten hate song na namyšlené a zazobané Pražáky. A co cikáni a Kalousek? Další témata na která velká část společnosti slyší... Takovéhle texty sice zaujmou víc než nějaká abstrakce, ale z hlediska umělecké hodnoty je to prostě hnůj. A člověk kterému se líbí a spokojeně si pobrukuje homofobní text (Homodlak) nebo si společně s kapelou rád zandává jak se je to tady strašný (Zlatí hoši) je prostě člověk jednodušší..

19. 03. 2014 19:17

- Zdenda

Nebudu si hrát na tvrdého hudebního znalce a kritika, kterým opravdu nejsem, abych zkoumal, jaký že to opravdu hrají žánr a ani nebudu nikomu cpát své "pravdivé" názory, uboze hanit kapelu a její fanoušky (to podle mého dělají tragédi často pod 20, viz. příspěvek pana Denima o něco výše) a ani ji slepě vynášet do nebes. Nic by se nemělo přehánět. Hudbu mám rád a poslouchám mnoho žánrů, na žádný nejsem přímo vysazen. Ke skupině Dymytry mám ale blízko a mnoho věcí od ní se mi dost líbí, ikdyž také ne vše. Ale beru věci takové, jaké jsou a snažím se v nich hledat to dobré.

19. 03. 2014 18:56

- Ondráš

Náhodou já mám Dymytry rád a nestydím se za to! :) I když na novém albu mě zklamaly slabší texty a stupidní název alba.

19. 03. 2014 10:04

Pro Mike !!! - lukáš

To Mike : Kabát narozdíl od Dymytry ale taky vydal super alba jako - Má jí motorovou, Děvky, čerta, Colorado. Až Dymytry natočí takhle povedenou desku, tak pottom si můžem povídat , kdo nahradí Kabáty !!!!!!

19. 03. 2014 1:02

Koncert v Ládví, můj pohled. - lukáš

Po vchodu do sálu kde hrála Dynytry, musím konstatovat že atmosféra koncertu super, lidi skandovali, zpívali s kapelou, skákali s kapelou ... Bohužel je tady to prokleté srovnání s jinou kapelou, či kapelami. Dymytry maj velkou výhodu v tom, že maj zpěvné refrény, texty hlavně o česku, o české povaze, politicích... A to je taky podle mě jeden z důvodů , že se na Dymytry v Ládví sešli snad tři generace lidí do 50 let. A bohužel český člověk se v textech asi hodně zanotuje s kapelou - jak je tu všechno na hovno, zkorumpovaná politika, bezmoc, atd. Ale to kruté srovnání s ostatními kapelami je šílené - Jdete z koncertu Dymytry, koupíte si cd, máte zážitek, pustíte cd doma a hned letí do koše . Tato kapela se nemá kam vyvíjet. Všude se mluví o Kabátu. Kdyby vydali Má jí motorovou , Děvky, Colorado, čerta tak převálcujou Dymytry na míle daleko. Homodlak má za mě 5 z 10 možných.

19. 03. 2014 0:59

- bouše

taky souhlasím s tím že Dymytry je kapela určena ne pro metalisty ale pro tzv. tvrdší střední proud a až čas ukáže jak budou úspěšní,jsou teprve na začátku....

18. 03. 2014 20:01

Dymytry srčka - Denim

Nevím pro mě je Dymytry absolutní žumpa!!! Lidi co jí fandí jsou po většinou šílení trágedi často pod 20 let. Český produkt reprezentovaný touhle debilností přesně zrdcadlí totálně upadlou českou scénu metalu?! Klidně mě kamenujte, je mi to jedno Homokládos!! :)

18. 03. 2014 19:40

- iii

desku nevydává Biotech, ale Alfedus, Zajímavý je, že to nevydává Metalgate který vydal předchozí desky???

18. 03. 2014 19:24

- Mike

Souhlasím s autorem tohoto článku.. Ale nakonec pokud by Dymytry jednoho dne měli nahradit Kabáty... Tak proč vlastně ne že

18. 03. 2014 18:08

- Avram

Ve Sparku budou muset zavést 7hvězdičkové hodnocení. Když jsem viděl, kam na revanš za inzerci vyzvedli Kreyson, tak Dymytry budou muset být přinejmenším albem tisíciletí.

18. 03. 2014 14:17

- Pepsi Stone

Dymytry jako nejžhavější želízko v ohni český scény přesně demonstruje její stav.

18. 03. 2014 12:47

- Hellhammer

Několik postřehů.Zaprvé názvu Homodlak jsem se smál snad hodinu...Spíš než kritiku nažehlených týpků a české společnosti, mi to připomíná nešťastného teplého vlkodlaka vyloučeného z vlkodlačí vesnice někde v Transilvánii. Nechtěný humor Zadruhé kapela i nadále lže o svém žánru,o žádný "psy"-core se nejedná, v muzice Dymytry není ani 1% toho co by se mohlo nazývat corovou muzikou.Je to prostě rock/bigbít. Zatřetí některé melodie a nápady jsou překvapivě docela solidní a mají šťávu. Začtvrté zpěvák působí hodně nudně a hlavně jeho projev je nepřijemně humpolácký. Zapáté texty jsou doslova příšerné, jak někdo dokáže podobnou tupotu vymyslet nechápu. Zašesté tahle deska nic nezmění na tom, že Dymtry budou mít stále solidní tlačenku a dobré recenze v rockových mediích (nemohu se dočkat těch 5ti hvězd ve Sparku od Davida Havleny).Také budou mít stále velkou fanouškovskou základnu, která bude hájit každý jejich prd, a budou se navzájem ujišťovat o tom, že jsou Dymtry nejlepší čeká kapela protože: "Udělali takej kotel na mastrech v neděli ráno, chápeš vole prostě nářez , celá Dymtry rodina tam byla "...Dokud bude tohle označováno za budoucnost českého metalu a české scény tak tedy pánbůh s námi. 4/10

18. 03. 2014 11:24

<< 1 2 3 4 5

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08989 sekund.